Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

De winter staat vaak garant voor slechte weersomstandigheden, veel pechgevallen en een toename van ongelukken. Vooral ’s nachts en bij slecht weer gebeuren er meer ongelukken – en dat risico neemt alleen maar toe nu er in de komende dagen sneeuw is voorspeld. Ben je veel onderweg en zie je nu al op tegen de donkere maanden? Met deze vijf tips van Nextbase maak je je auto winterklaar en ga je veilig de weg op.

1.     Schaf een goede dashcam aan.
Zeker in een periode waarin meer ongelukken op de weg gebeuren, is het hebben van een dashcam belangrijk; zo voorkom je discussies met de tegenpartij én langdurige procedures met de verzekeraar. Een goede dashcam produceert bij hoge snelheden, slechte weersomstandigheden en in het donker stabiel en duidelijk beeld met HD-kwaliteit. Let er in deze donkere dagen wel op dat je een dashcam hebt met nachtzicht en polarisatiefilter. Die laatste vermindert de schittering en weerspiegeling, bijvoorbeeld bij veel sneeuw of een laagstaande zon. Ook een dashcam met parkeerfunctie, bewegingssensor en een naar achteren gerichte camera kan in de winter voordelen bieden. Het kan zomaar gebeuren dat een chauffeur door gladheid tegen je geparkeerde wagen aan glijdt. De camera gaat dan automatisch aan dankzij geïntegreerde G-sensoren die bewegingen detecteren.

2.     Vul de antivriesvloeistof bij.
Op die manier voorkom je dat de motor bevriest. Spoel voorafgaand eerst het koelvloeistofsysteem door. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je auto. Vervang ook meteen de ruitenvloeistof door een antivriesvariant. Zo heb je niet alleen zelf goed zicht op de weg, het zorgt er ook voor dat je dashcam helder beeld kan opnemen.

3.     Leg een survival kit in je achterbak.
Mocht je onverhoopt met pech langs de weg komen te staan, dan is het wel zo prettig om comfortabel te kunnen wachten op hulp. Zorg voor een zaklamp, een gevarendriehoek, een EHBO-doos, een fles water, een mueslireep, extra kleren, een deken, handschoenen en een telefoonoplader. In sommige landen is het zelfs verplicht bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Een overzicht hiervan vind je op de website van de ANWB.

4.     Bescherm je auto met een extra waxlaag.
De combinatie van strooizout en sneeuw kan schade veroorzaken aan je deurrubber, je velgen, de carrosserie en de kunststofdelen van je auto. Ook kan bestaande schade sneller gaan roesten. Dit is eenvoudig te voorkomen door een extra laag wax ter bescherming aan te brengen.

5.     Zorg dat je banden op orde zijn.
Winterbanden zorgen voor een betere wegligging. Zeker wanneer je op wintersport gaat, is het goed om na te kijken of winterbanden verplicht zijn in je vakantieland. Sommige verzekeraars vergoeden eventuele schade bijvoorbeeld niet wanneer je in de Alpenlanden zonder winterbanden rijdt.

Plaats op:
Datum: 22 november 2018
Bron: Nextbase
Gerelateerde artikelen  
30-07-2019 Nieuws Vier redenen om een dashcam mee te nemen
21-12-2018 Nieuws Internationale regels rond dashcams
08-01-2019 Nieuws Nieuwe dashcams van Nextbase
07-01-2016 Nieuws Ik ga op wintersport met de auto en neem mee…
21-11-2018 Nieuws Nederlanders massaal op zoek naar winterbanden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,36 seconden.