Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

In 2019 viert Opel het feit dat het al 120 jaar auto’s produceert – en daarmee ook 120 jaar innovatie voor iedereen. Opel heeft een sterke reputatie op het gebied van technische vooruitgang en snelle implementatie van innovaties in de serieproductiemodellen. Dat maakt mobiliteit betaalbaarder en auto’s veiliger, zuiniger, comfortabeler en gebruiksvriendelijker.De reclamecampagne van Opel ter gelegenheid van 120 jaar autoproductie, getiteld ‘Opel. Born in Germany. Made for us all.’ verwijst naar de kernwaarden die ook van toepassing waren op de allereerste Opel, de Patent-Motorwagen ‘System Lutzmann’ uit 1899 en iconische modellen die volgden, zoals de ‘Doktorwagen’, ‘Laubfrosch’, P4, Kadett en nu meer dan ooit de Opel Corsa.

De Corsa is geliefd bij een breed uiteenlopend koperspubliek, van singles tot stellen en gezinnen. Sinds de introductie van de eerste generatie Corsa in 1982 zijn wereldwijd al meer dan 13,5 miljoen exemplaren geproduceerd. “De Corsa is een van onze belangrijkste modellen in Europa”, zegt Xavier Duchemin, Managing Director Sales, Aftersales en Marketing van Opel. Deze verkooptopper speelt daarom ook een belangrijke rol in ons jubileumjaar. “Opel maakt mobiliteit al 120 jaar bereikbaar voor iedereen”, gaat Duchemin verder. “Wij maken nieuwe technologie en comfortverhogende voorzieningen betaalbaar voor iedereen. Dat is een kernwaarde van Opel en de Corsa vertegenwoordigt die op perfecte wijze. Ons aanbod jubileumuitvoeringen heeft de juiste auto voor iedereen – met een uitgebreide uitrusting en aantrekkelijke prijzen.”

Opel Corsa
Ter gelegenheid van 120 jaar autoproductie is de Opel Corsa leverbaar in de speciale jubileumuitvoering 120 Jaar Edition. De Opel Corsa en de ‘120 Jaar Edition’  bewijzen dat Opel er altijd naar streeft om de klant méér te bieden dan verwacht in een bepaald segment. De basis daarvoor legde Opel aan het einde van de 19e eeuw al met de Patent-Motorwagen ‘System Lutzmann’.

In 1909 was de Opel 4/8 hp de eerste auto die betaalbare mobiliteit bood. Hij was voorzien van moderne, degelijke techniek en gemakkelijk te bedienen. Daardoor konden ambitieuze automobilisten zélf rijden en waren ze niet meer afhankelijk van een chauffeur, wat de kosten aanzienlijk verlaagde. De eerste auto die officieel als ‘compacte auto’ te boek stond, was volledig geschikt voor dagelijks gebruik.

In 1924 ging Opel nog een stap verder om ‘de gemiddelde klant’ te bedienen. Opel wilde immers vanaf het begin de autoproductie zo efficiënt mogelijk maken, zodat de auto’s voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar zouden zijn. Daarom was de Opel 4/12 hp de eerste auto die in Duitsland op een productielijn werd gebouwd. En omdat de auto – met een topsnelheid van 60 km/u – om productietechnische redenen uitsluitend in een ‘aangenaam ogende zachtgroene kleur’ leverbaar was, kreeg hij de bijnaam Laubfrosch, oftewel Boomkikker.

In 1935 was de tijd rijp voor een auto voor het volk. Opel presenteerde de P4. Het was een vierpersoonsauto met een viercilinder viertaktmotor, volgens Opel ‘net als de duurste auto’s ter wereld’. Het model kostte slechts 1.450 Duitse mark in de standaarduitvoering. Dankzij de vooruitstrevende massaproductie kon Opel een volwaardige auto voor zo weinig geld leveren. Dat gold later ook voor de Kadett 1 met de vormgeving van de Opel Olympia. Dat was een van de eerste Duitse auto’s met een zelfdragende stalen carrosserie. Die bood meer comfort en veiligheid en was duurzamer dan de destijds conventionele constructie met een chassis.

De échte opvolger van ‘de auto voor het volk’ was de Kadett A van 1962. De geringe onderhoudskosten waren een belangrijk ingrediënt van het succesrecept van deze tweedeurs sedan. De vormgeving van de Kadett was onopvallend modern. Tegelijk bood hij veel meer interieurruimte dan je van zo’n compacte auto zou verwachten.

In 1982 presenteerde Opel een nieuw, kleiner model onder de Kadett, die in de loop der jaren steeds groter werd. Het was de Corsa. Die verscheen in eerste instantie als driedeurs hatchback en als tweedeurs sedan. Vanaf 1985 ook als vijfdeurs. Het ontwerp van de Corsa was van Chief Designer Erhard Schnell, die ook de legendarische Opel GT had getekend. De slechts 3,62 meter korte Corsa hatchback viel op door zijn prominente bolle spatborden, die deden denken aan de uitgebouwde wielkasten van een rallyauto. De luchtweerstandscoëfficiënt van het model bedroeg slechts 0,36.

Opel staat nog altijd midden in de samenleving. Het gehele modellengamma biedt voorzieningen die ook in duurdere auto’s te vinden zijn. De inmiddels vijfde generatie Corsa is het toonbeeld van het bereikbaarder maken van mobiliteit. De volgende generatie Corsa verschijnt nog dit jaar. En ook een volledig elektrisch aangedreven versie maakt deel uit van het aanbod.

Plaats op:
Datum: 5 februari 2019
Bron: Opel Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
17-10-2019 Nieuws Nieuwe Opel Corsa Zakelijke auto van het Jaar
07-12-2018 Nieuws Opel 120 jaar actief als autofabrikant
06-06-2019 Nieuws Opel gaat elektrisch
28-05-2019 Nieuws Zesde generatie Opel Corsa gaat elektrisch
26-06-2019 Nieuws Nieuwe Opel Corsa
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,45 seconden.