Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

LeasePlan brengt samen met het  onderzoeksbureau Ipsos het ‘Elektrische voertuigen en duurzaamheid’ onderdeel uit van haar jaarlijkse mobiliteitsmonitor. Dit is een internationaal onderzoek onder meer dan 4.000 mensen in 16 verschillende landen naar de belangrijkste aandachtspunten voor leaserijders en de auto-industrie in 2019.

De belangrijkste uitkomsten uit het onderdeel ‘Elektrische voertuigen en duurzaamheid’ zijn:

  • Een toename in de positieve houding ten opzichte van elektrisch rijden. 61% van de respondenten geeft aan dat ze elektrisch rijden met 0% uitstoot overwegen. Bijna de helft van alle ondervraagden geeft aan dat hun mening over elektrisch rijden in de afgelopen drie jaar positiever is geworden.
  •  Een toenemend aantal respondenten verklaarde van plan te zijn een elektrische auto (EV) te leasen. Onder hen die van plan zijn een auto te leasen in de komende 5 jaar, zeggen twee op de vijf (40%) dat ze een elektrische auto zullen kiezen.
  • De voordelen van elektrisch rijden worden steeds duidelijker:

EV's dragen bij aan het bestrijden van klimaatverandering door de lage CO2-uitstoot (volgens 60% van degenen die van plan zijn om in de komende vijf jaar elektrisch te gaan); dragen bij aan verbetering van de luchtkwaliteit in dorpen en steden door lagere NOx-emissies (43%); en hebben over het algemeen lagere gebruikskosten (60%).

Dringend infrastructuur voor EV nodig
Hoewel de meerderheid van de ondervraagden positief is over elektrisch rijden, vormen praktische bezwaren over infrastructuur een grote drempel om door te zetten. Concreet:

  • Zegt 51% van de respondenten die eerder aangaven van plan te zijn om binnen 5 jaar voor een EV te kiezen, dat het ontbreken van een goede laadinfrastructuur hen tegenhoudt. De beperkte actieradius is voor nog eens 45% de reden om niet voor elektrisch rijden te kiezen.
  • In Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zeiden meer dan 6 op de 10 respondenten die van plan zijn om een auto te kopen/ leasen in de komende 5 jaar, dat een gebrek aan laadstations hen tegenhoudt de overstap naar elektrisch rijden te maken.
  • 80% van de respondenten die aangaf dat ze elektrisch rijden niet overwegen, geeft aan dat onvoldoende oplaadmogelijkheden in openbare ruimtes een zorg is. Laden op het werk is voor minder dan de helft van de respondenten een aandachtspuntPlaats op:
Datum: 8 oktober 2019
Bron: LeasePlan
Gerelateerde artikelen  
06-02-2018 Nieuws Merendeel zakelijke rijders overweegt overstap naar elektrische auto
14-06-2013 Nieuws Elektrisch rijden valt in de smaak bij zakelijke gebruikers
07-02-2018 Nieuws Elektrisch rijden gebeurt vooral zakelijk
26-11-2010 Nieuws Overstap elektrisch rijden te groot voor tweederde bedrijven
19-10-2018 Nieuws Helft leaserijders positief over elektrisch rijden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.