Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

Thuiswerken wordt vooralsnog niet gestimuleerd door werkgevers, zo blijkt uit onderzoek van Peil.nl. Dat terwijl werknemers juist wel thuis willen werken. Hierdoor dreigt een conflict op de werkvloer en wordt het potentieel van kenniswerkers niet optimaal benut. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 900 werknemers.

Daarvan geeft 62 procent geeft aan dat mobiel werken door de werkgever niet wordt aangemoedigd. Drie procent van de respondenten geeft aan dat mobiel werken contractueel is vastgelegd en een krappe tien procent krijgt van zijn werkgever middelen of een vergoeding ter beschikking.

De percentages zijn opmerkelijk aangezien uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Microsoft Nederland naar voren komt dat een kwart van de Nederlanders graag (meer) wil thuiswerken. Thuiswerken is de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde onder jonge hoogopgeleiden, vooral voor vrouwen en jongeren die een universitaire opleiding hebben gevolgd. Dit bleek laatst uit het Intermediair Imago Onderzoek.

Verwacht wordt dat deze bedrijven in de toekomst de boot missen met het aantrekken van gekwalificeerd personeel als ze de mogelijkheden voor flexibel werken niet flink verruimen. Daarnaast krijgen deze bedrijven volgens schrijver Ben Kuiken veelvuldig te maken met mentaal verzuim: 'Fysiek zijn de werknemers wel aanwezig maar mentaal zijn ze afwezig. Mentaal verzuim zou in organisaties drie tot zelfs acht maal zo hoog zijn als ziekteverzuim".

Plaats op:
Datum: 20 juli 2010
Categorie: Mobiliteit, Het Nieuwe Werken
Bron: TFMM
Gerelateerde artikelen  
11-02-2011 Nieuws Automobilist positief over Het Nieuwe Werken
03-10-2011 Nieuws Ruim kwart werknemers werkt thuis
21-04-2011 Nieuws Onderzoek: meer werkuren bij flexibel werken
03-09-2012 Nieuws Werknemers: forensentaks heet hangijzer bij verkiezingen
26-11-2012 Nieuws Amsterdamse werkgevers brengen autokilometers terug
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,32 seconden.