Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Niemand minder dan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu opent de 27ste september ecomobiel, de vakbeurs voor groene mobiliteit. Voor organisator Gerben Bierbooms niet alleen een teken dat ‘groen rijden' in de politieke belangstelling staat, het zegt eigenlijk meer over de (verregaande) ontwikkeling van de markt. "Op de beurs worden straks contracten ondertekend".

Contracten die overigens niet alleen met (lokale) overheidsinstanties worden afgesloten, benadrukt Bierbooms. Het zijn vooral ook private bedrijven, waaronder zelfs beursgenoteerde bedrijven die keihard afgerekend worden op hun financiële resultaten. "Je ziet duidelijk dat groene mobiliteit niet meer louter voor marketingdoeleinden wordt ingezet. Als men overgaat tot aanschaf van elektrische voertuigen of auto's op groengas, liggen daar grondige berekeningen over Total Cost of Ownership (TCO) aan ten grondslag", aldus Bierbooms.

Primeurs van Toyota

De nieuwe editie van ecomobiel is ten opzichte van vorig jaar (weer) flink gegroeid. Aan de ene kant noodzakelijk voor de organisatie om uit de kosten te komen, zonder de prijzen van de standhouders te moeten verhogen. Aan de andere kant een gok. Zou men het enorme Ahoy kunnen vullen? Bierbooms: "Dat was inderdaad spannend. Maar uiteindelijk ging het sneller dan verwacht. De respons is boven verwachting. Daardoor hebben we meer tijd kunnen steken in het optimaliseren van het programma."

Dat programma ziet er inderdaad stevig uit, met tal van workshops en debatten. Ook is er veel tijd gestoken in de consumentenavond op 27 september van 17.00 uur tot 20.30 uur. Al weet men van te voren niet of daar veel animo voor zal zijn. "Misschien dat men afkomt op de primeurs van Toyota. Want twee dagen eerder stonden die auto's nog op Frankfurt waar ze hun wereldpremière hadden. Dat ze zo kort daarop op ecomobiel staan, is natuurlijk fantastisch."

Rechts kabinet

Fantastisch is ook de komst van de minister. Want het is altijd afwachten in hoeverre een prominent politicus (politica in dit geval) zijn of haar naam wil verbinden aan een evenement. Daarbij is het een rechts kabinet dat volop inzet op meer asfalt en hogere maximum snelheden. Zijn dat wel ‘groene' thema's die passen bij ecomobiel? Bierbooms: "Het gaat zowel de minister als ecomobiel niet om dergelijke thema's. Het gaat om de ontwikkeling van de markt. Daar zijn we voor - en daar komt de minister ook voor. Ons thema luidt niets voor niets: stop thinking, start acting.

Plaats op:
Datum: 14 september 2011
Categorie: Mobiliteit, Milieu
Gerelateerde artikelen  
30-09-2012 Achtergrondartikelen Weinig leasemaatschappijen op ecomobiel 2012
03-06-2011 Nieuws Thema ecomobiel: Stop Thinking, Start Acting
09-10-2012 Nieuws Minister op ecomobiel: volhouden en doorzetten
27-09-2011 Nieuws Minister: 5 miljoen voor nieuwe waterstofstations
19-01-2011 Nieuws Vakbeurs Ecomobiel naar AHOY
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,39 seconden.