Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Het downsizen van motoren gaat onverminderd door. Er wordt steeds meer vermogen uit een klein blok geperst. Dat dit ook regelmatig mis gaat, daar weet men bij Rhenoy Onderdelen alles van. De jonggebruikte en gereviseerde motorblokken staan er dan ook hoog opgestapeld.

Een motor opgeblazen in een nog geen twee jaar oude leaseauto? Het komt vaker voor dan u denkt. Bij het enorme Rhenoy in Waardenburg, staan de jonggebruikte en gereviseerde blokken hoog opgestapeld. Want fleetowners en leasemaatschappijen zijn er niet vies van een opgeblazen blok te vervangen door een gereviseerd exemplaar. Dat scheelt duizenden euro's.

Drempel verlagen

Nick van Kessel RhenoyDaarbij voert Rhenoy al enkele jaren het keurmerk Approved Green. Een Europees keurmerk dat garant moet staan voor 'groen, rendabel en efficiënt zakendoen', aldus directeur Nick van Kessel van Rhenoy.

"Het moet de drempel voor onder andere fleetowners en leasemaatschappijen verlagen om gebruik te maken van tweedehands onderdelen. Daarbij past dit concept ook binnen de standaard procedure en werkprocessen."

Dat die drempel is verlaagd, mag blijken uit de groei van het bedrijf. Een nieuwe 12 meter hoge hal met een oppervlakte van 3.400 m2 is eind vorig jaar gereed gekomen wat het totaaloppervlakte brengt op 28.500 m2.

Ook in Polen is uitgebreid: de huidige vestiging heeft 3.750 m2 extra opslagruimte gekregen zodat naast de revisieactiviteiten ook een grotere verkooporganisatie kan worden opgezet.

Complexe elektronische storingen

Groei ook in de specifieke activiteiten richting de leasemarkt. Het Technisch Service Centrum van Rhenoy is onlangs een samenwerking aangegaan met de specialisten van het Diagnose Centrum. Rhenoy kan op die manier ook de meer complexe elektronische storingen aan (lease)auto's verhelpen.

2011 was dan ook een hectisch jaar, zegt Van Kessel met gevoel voor understatement. "We zaten op een snelweg. Maar we hebben het fundament versterkt, werken nu in verschillende business units. Dit jaar gaan we er verder structuur in aanbrengen. Binnenkort komen we met een compleet nieuw businessmodel".

Milieuverantwoord

Wat dit nieuwe model wordt, wil Van Kessel nog niet zeggen. De laatste hand wordt er momenteel aan gelegd. Het moet in ieder geval de fleetowners en leasemaatschappijen straks een betere dienstverlening opleveren. Van Kessel: "Nu al nemen we leasemaatschappijen veel werk uit handen, door bijvoorbeeld auto's van en naar berijders te brengen. De huurauto nemen we dan ook netjes mee. Straks komen daar nog talrijke service-aspecten bij."

Van Kessel hoopt ook dat leasemaatschappijen straks de toepassing van gerecyclede onderdelen meer in hun processen gaan opnemen. Want als er iets milieuverantwoord is, dan is het wel werken met gerecyclede onderdelen. "Leasemaatschappijen hebben alle MVO hoog in het vaandel staan. Wij sluiten daar naadloos op aan."

Plaats op:
Datum: 18 januari 2012
Categorie: Milieu
Bron: Rhenoy Groep
Gerelateerde artikelen  
16-02-2012 Nieuws TSC Rhenoy gaat zelfstandig verder als TSC Green
07-10-2011 Nieuws Rhenoy gaat samenwerking aan met Diagnose Centrum
02-08-2011 Nieuws Gebruikte onderdelenleverancier Rhenoy breidt fors uit
19-02-2011 Achtergrondartikelen “Turbo bij diesel vaak probleem”
31-08-2012 Nieuws Rhenoy: eerste demontagebedrijf MVO-gecertificeerd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,37 seconden.