Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Dat de wagenparken van bedrijven, (semi)-overheden en instellingen vooral bestaan uit leaseauto’s wist u waarschijnlijk al. Maar wist u ook dat het wagenpark een van de grootste kostenposten binnen bedrijven is en dat maar liefst 80% van de Nederlandse leaseauto’s overdag stilstaat? Met andere woorden; hoe flexibeler en efficiënter u met uw wagenpark kunt omgaan des te meer valt er te besparen. Dé oplossing voor innovatief wagenparkbeheer is corporate carsharing ofwel zakelijk autodelen. Want hoe meer medewerkers gebruik maken van één auto, des te meer geld bespaart het.De voordelen van carsharing
Met autodelen, of carsharing, biedt u werknemers die geen eigen auto van de zaak rijden, de gelegenheid om incidenteel een auto zakelijk te gebruiken of soms privé te gebruiken zonder bijtelling te riskeren. Dit kan een leaseauto zijn die overdag door meerdere collega’s wordt gebruikt, een bedrijfsauto of een deelauto (ook vaak poolauto genoemd). Zakelijk autodelen heeft veel voordelen zoals een schoner wagenpark door efficiënter gebruik van auto’s, minder declaratierompslomp doordat medewerkers geen zakelijke kilometers meer rijden met hun privéauto, minder ruimte nodig voor parkeerplaatsen en kostenreductie. Bovendien zijn deelauto’s vaak schoner en veiliger dan de privéauto van de medewerkers. Geen wonder dus dat veel bedrijven zich oriënteren op de mogelijkheden. Maar hoe organiseert u carsharing zo dat uw bedrijf en medewerkers er optimaal van profiteren?

Geautomatiseerde oplossing
Dat kan met een geautomatiseerde oplossing voor carsharing en Transscope Voertuigsystemen is daarvan een van de aanbieders. John Verburg, accountmanager van Transscope vertelt enthousiast: “Wij zien in de praktijk dat men bij bedrijven en organisaties met een groot wagenpark vaak geen idee heeft van het daadwerkelijke gebruik van de auto’s, waardoor er ook weinig grip is op de aanschaf ervan. Onbegrijpelijk als je bedenkt dat het wagenpark een van de grootste kostenposten van de organisatie is. Met de Transscope blackbox en fleetmanagement software maken we het gebruik en de locatie van de auto’s in één overzicht realtime inzichtelijk en maken we carsharing op een eenvoudige manier mogelijk. Onze ervaring leert dat organisaties met Transscope Carsharing hun wagenpark optimaal benutten, kosten verlagen, besparen op de aanschaf van nieuwe auto’s, de CO2-uitstoot verminderen en efficiënter werken door meer inzicht en minder administratieve rompslomp.

Hoe werkt Transscope Carsharing
Transscope Carsharing werkt verbluffend eenvoudig. Alle voertuigen, en dat kunnen ook (elektrische) fietsen, scooters of zelfs vrachtwagens zijn, worden opgenomen in het fleetmanagement systeem. De medewerker reserveert de auto online met het fleetmanagement systeem van Transscope of een al bestaande geïntegreerde planningsmodule zoals bijvoorbeeld TOPdesk. Bij de reservering kan al gestuurd worden naar het meest duurzame of het meest geschikte vervoer. Gaat de geplande reis niet verder dan op één acculading
te doen is, dan kan het systeem een volledig elektrische auto voorstellen, of zelfs een elektrische fiets of scooter als de rit heel kort is. Moet er iets vervoerd worden? Dan stelt het systeem, afhankelijk van de lading en het rijbewijs van de medewerker, de meest geschikte bestelbus of vrachtwagen voor. Is het vervoermiddel gereserveerd, dan kan het openen en sluiten eenvoudig gekoppeld worden aan al bestaande bedrijfspassen.

Hierdoor hoeven er geen sleutels overgedragen te worden en kunnen deze ook nooit ‘zoekraken’. Vervolgens heeft u, met de geautomatiseerde rit- en kilometerregistratie van Transscope Fleetmanagement, ook uw administratie keurig ‘op de rit’. En u levert in een handomdraai de noodzakelijke, fiscaal sluitende kilometerregistratie aan de Belastingdienst. Het Keurmerk RitRegistratie-Systemen verzekert u daarbij van kwaliteit en waarborging van de privacy.

Extra mogelijkheden en voordelen
Naast het eenvoudig en efficiënt organiseren van carsharing biedt het Transscope fleetmanagement systeem nog veel meer mogelijkheden en voordelen omdat de software veel functionaliteit bevat. ‘Wij zien in veel organisaties dat gegevens over de voertuigen, zoals leasecontracten, onderhoudsbeurten, kilometerstanden en tankbeurten op verschillende afdelingen en met losse bonnetjes worden bijgehouden. Anders gezegd, veel administratieve rompslomp en weinig inzicht. Met Transscope Fleetmanagement heeft u volledig en direct inzicht in uw wagenpark. Lease- en andere contracten zijn overzichtelijk en eenvoudig te vergelijken.

U ontvangt meldingen over in te plannen APK’s, onderhoudsbeurten of bandenwissels en heeft inzicht in tankbeurten, kilometerstanden en rijstijl. Hiermee kiest u eenvoudig voor een voordeliger leasecontract, stuurt u uw personeel aan op zuiniger rijgedrag en zet u voertuigen efficiënter in, waardoor u een nieuwe aanschaf kunt voorkomen. Kortom; u heeft grip op uw wagenpark en bespaart direct op brandstof, onderhoud en leasekosten’, aldus John Verburg.

Aan de slag met carsharing
Zoals gezegd zijn er steeds meer bedrijven die zich oriënteren op zakelijk autodelen maar is de stap naar concrete invoering voor sommigen nog groot. Duidelijk is wel dat carsharing kansen en voordelen biedt voor zowel werkgevers als werknemers. En ingewikkeld hoeft het, met het geautomatiseerde systeem van Transscope Voertuigsystemen, niet te zijn. Zij hebben ook genoeg voorbeelden van organisaties die autodelen in hun beleid hebben opgenomen en zij delen hun ervaringen en resultaten graag met u. Meer bekendheid en het ervaren van de voordelen zal leiden tot meer deelauto’s.

www.transscope.nl

Plaats op:
Datum: 2 maart 2017
Bron: AutoleaseWereld Magazine / Automation in Automotive
Gerelateerde artikelen  
27-11-2017 Achtergrondartikelen Carsharing: efficiënt en duurzaam wagenparkbeheer
13-12-2017 Achtergrondartikelen Optimaal wagenparkbeheer in combinatie met flexibiliteit en duurzaamheid
05-01-2018 Achtergrondartikelen Optimaal wagenparkbeheer in combinatie met flexibiliteit en duurzaamheid
19-05-2017 Nieuws Totaalinzicht in wagenparkbeheer, ritregistratie en planning
19-01-2018 Nieuws HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,44 seconden.