Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

De organisatie van het Fleetmanagement Event is er op trots op dat Dr. Werner Huber, Head of driver assistance and perception bij BMW AG speciaal voor het Fleetmanagement event naar Nederland komt. Hij gaat in op de ontwikkelingen van autonoom rijden. Eén ding is duidelijk, in de toekomst staat veiligheid voorop.

Dynamische rijstijl het laatste wat je wilt
In het NRC artikel "Nooit meer plankgas over het asfalt jagen" zegt Huber hierover het volgende: „Je wilt echt niet gereden worden door een automatische piloot die rijdt als een BMW-bezitter”. BMW is één van de merken die het sportieve rijden koestert, maar in een zelfrijdende auto is een dynamische rijstijl het laatste wat je wilt, zegt Huber. „Dan kun je onderweg nooit rustig werken. Je laat de auto zelf rijden als je een telefoontje pleegt of een e-mail tikt. Dan wil je niet heen en weer geslingerd worden door alle g-krachten.”

Huber: „De radarsensor ‘ziet’ 200 tot 250 meter ver en het kost één of twee seconden om waar te nemen hoe snel andere weggebruikers rijden. De computer ziet niet alleen het object, maar analyseert ook bewegende beelden. Dat betekent dat je maximaal 120 of 130 kilometer per uur kunt rijden.” Ook op de stukken Autobahn zonder snelheidslimiet.

Nieuwe relatie tussen auto en autobezitter
Inhalen doet de BMW net zo voorzichtig. Huber: „Zolang de automatische piloot geen andere auto’s kan zien die van achter naderen, haalt-ie niet in.” Op de Duitse snelweg kan immers altijd iemand met 250 kilometer per uur uit het niets opdoemen. Het risico bestaat dus dat je ’s nachts, tijdens een dutje, urenlang achter een trage vrachtwagen plakt op een verder lege snelweg. Huber: „Dat hoort erbij. Het is een psychologische stap die je moet maken. Je moet geduld hebben en accepteren dat iemand anders besluit hoe er gereden wordt, net als in een taxi of trein. Het is een nieuwe relatie tussen auto en autobezitter.”

Lees het volledige artikel "Nooit meer plankgas over het asfalt jagen"

Plaats op:
Datum: 10 april 2017
Bron: Fleetmanagement Event
Gerelateerde artikelen  
08-09-2017 Nieuws UTA verbetert veiligheid bij het gebruik van tankkaarten
24-02-2016 Nieuws Het Fleetmanagement event vernieuwd in 2016
26-01-2017 Nieuws Zakelijke rijders betalen onterecht eigen risico
16-03-2010 Nieuws Bestelauto's krijgen CO2-norm
23-01-2017 Nieuws In 2020 ruim 250 miljoen voertuigen aangesloten op het internet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,39 seconden.