Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Aangezien de website vandaag de dag een belangrijke ingang is naar een onderneming, is het van het grootste belang dat de dienstverlening rondom het verrijken van de data van website-bezoekers klopt. Er zijn veel partijen die diensten aanbieden om de rudimentaire informatie van de bezoeker (het IP-adres) aan te vullen, zodanig dat je er als eigenaar van de site ook wat mee kunt. Maar de kwaliteit van die diensten loopt op zijn zachtst gezegd nogal uiteen. Het lijkt erop dat niet iedereen zijn vak even serieus neemt. Alle reden dus voor Vakwereld om een onderzoek in te stellen naar wat u terug krijgt als u een dienstverlener vraagt de gegevens van uw websitebezoekers aan te vullen.

Van IP-adres naar bruikbare data
Het lijkt zo eenvoudig: u heeft een bezoeker op de website gehad en daarvan weet u inmiddels dat die geïnteresseerd lijkt in uw diensten en/of producten. U heeft echter niets anders dan een IP-adres (als u dat al zelf kon achterhalen). Er is echter een aantal bedrijven in de markt dat is gespecialiseerd in juist het verrijken van de gegevens van uw websitebezoeker. Van IP-adres tot bruikbare data. Zodanig zelfs dat u daarna weet welk e-mailadres bij welk IP-adres hoort of bij welk bedrijf hoort, wat de achtergrond van dat bedrijf is en ga zo maar door. Tenminste, als het goed is.

Kaf onder het koren
En daar zit nu net het probleem. Er blijkt nogal wat kaf onder het koren te zitten. U krijgt weliswaar keurig netjes de gegevens die zouden moeten horen bij het IP-adres dat u bij de dienstverlener heeft aangeleverd teruggeleverd, maar dan? U gaat aan de slag en belt wat van die ‘warme contacten’ na. Dan blijkt bij een fors aantal dat het niet de persoon of zelfs niet het bedrijf is van waaruit men uw website heeft bezocht. Hoe kan dat?

Heel eenvoudig. Er is een soort algemeen ‘IP-telefoonboek’ dat wereldwijd wordt gebruikt om IP-adressen te koppelen aan andere gegevens. Dat is dus eigenlijk de basis voor de kwaliteit die u teruggeleverd krijgt. En die is niet goed! In het land der blinden is Eenoog koning, luidt het gezegde, want u heeft geen idee hoe het gebeurt, wat er gebeurt en wat u nu eigenlijk krijgt aangeleverd aan data die u kunt gebruiken. U komt er pas achter dat het niet klopt op het moment dat u gaat nabellen. Nu heeft Vakwereld het op zich genomen in de markt eens een test uit te voeren, een benchmark van dienstverleners die zich op dit terrein bewegen. Hoe verhouden die zich tot de werkelijkheid en tot elkaar als het gaat om de kwaliteit van die dienstverlening?

Benchmark door Vakwereld
Vakwereld gaat in de markt een set IP-adressen uitzetten waarvan met 100% zekerheid bekend is wie of wat daarachter zit en gaat de resultaten van de dienstverleners vervolgens vergelijken met die set gegevens. Dan komen de goede vanzelf bovendrijven. Volgens onze informele achtergrondinformatie zou het wel eens zo kunnen zijn dat tot 70-80% van de geleverde data niet klopt. Is dat echt waar of is het slechts een gerucht en levert de branche wel degelijk de kwaliteit die u voor uw geld mag verwachten? Binnenkort weten we het. Na de benchmark komt er een rapport met alle gegevens zoals wij van de redactie die hebben kunnen vaststellen. Wie deelneemt aan de benchmark krijgt ook een exemplaar van het rapport. Heef u interesse om deel te nemen aan de benchmark, neem dan gerust contact op met john.dewaard@vakwereld.nl.

Plaats op:
Datum: 6 juni 2017
Bron: AutoleaseWereld
Gerelateerde artikelen  
16-11-2017 Achtergrondartikelen Onderzoek kwaliteit IP-tracking diensten: klant hoeft zich niet bekocht te …
26-04-2017 Achtergrondartikelen Waarom zij niet en wij wel?
17-01-2011 Achtergrondartikelen Voertuiginformatie blijft booming business
22-05-2017 Achtergrondartikelen Snel verbeteren customer experience: vier tips
13-04-2017 Nieuws KPMG toont aan dat autobranche opkomst connected car onderschat
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,21 seconden.