Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Herkent u dat de kosten van het wagenpark alsmaar groeien en dat datzelfde wagenpark overdag grotendeels stilstaat. Dat het personeel graag af wil van alle administratieve rompslomp rondom ritregistraties en kilometerdeclaraties, dat een deel van de parkeerplaatsen onnodig bezet zijn en dat er duurzaam met het wagenpark moet worden omgegaan? Dit kan met corporate carsharing ofwel zakelijk autodelen. Want hoe meer medewerkers gebruik maken van één auto, hoe efficiënter het wagenpark wordt benut, hoe meer er bespaard kan worden en tegemoet kan worden gekomen aan de wensen van het personeel.

Met carsharing of autodelen wordt de werknemers de mogelijkheid geboden om incidenteel een auto zakelijk of soms privé te gebruiken zonder bijtelling te riskeren. Dit kan een leaseauto zijn die overdag door meerdere collega’s wordt gebruikt, een bedrijfsauto of een deelauto (ook vaak poolauto genoemd). Transscope Voertuigsystemen maakt carsharing op een geautomatiseerde en gebruiksvriendelijke manier mogelijk. Henk Jan Kienhuis, directeur-eigenaar van Transscope vertelt er meer over. “Wij zien in de praktijk vaak dat bedrijven en organisaties met een groot wagenpark eigenlijk geen idee hebben van het daadwerkelijke gebruik van de auto’s waardoor er ook weinig grip is op de inzet en aanschaf ervan. Onbegrijpelijk als je bedenkt dat het wagenpark een van de grootste kostenposten van de organisatie is. Met de Transscope blackbox en fleetmanagement software maken we het gebruik en de locatie van de auto’s in één overzicht realtime inzichtelijk en maken we carsharing op een eenvoudige manier mogelijk.”

“Transscope Carsharing werkt verbluffend eenvoudig”vertelt Kienhuis. “Alle voertuigen, en dat kunnen ook (elektrische) fietsen, scooters of zelfs vrachtwagens zijn, worden opgenomen in het fleetmanagement systeem. De medewerker reserveert de auto online met het fleetmanagement systeem van Transscope of met een al bestaande geïntegreerde planningsmodule zoals bijvoorbeeld TOPdesk. Er kan bij de reservering zelfs gestuurd worden naar het meest duurzame of het meest geschikte vervoer. Met andere woorden; een volledig elektrische auto voor afstanden die op één acculading te doen zijn, een elektrische fiets of scooter als de rit heel kort is, of een bestelbus of vrachtwagen, afhankelijk van de lading en het rijbewijs van de medewerker. Het openen en sluiten van de voertuigen kan eenvoudig gekoppeld worden aan al bestaande bedrijfspassen. Hierdoor hoeven er geen sleutels overgedragen te worden en kunnen deze ook nooit ‘zoekraken’. Na gebruik gaat de auto weer terug naar de parkeerplaats, klaar voor de volgende bestuurder.”

De voordelen van carsharing
De ervaring leert dat carsharing voor organisaties veel voordelen biedt zoals:

  • Kostenreductie – Het wagenpark wordt efficiënter ingezet waardoor minder auto’s nodig zijn en er wordt minder gebruik gemaakt van huurauto’s en taxi’s.
  • Beter voor het milieu – Het gebruik van minder auto’s en van eventueel elektrische deelauto’s betekent een lagere CO2-uitstoot.
  • Minder administratieve rompslomp – Geen kilometerdeclaraties meer, doordat medewerkers geen zakelijke kilometers meer rijden met hun privéauto. Bovendien levert de Transscope blackbox u in een handomdraai de noodzakelijke, fiscaal sluitende kilometerregistratie voor de Belastingdienst.
  • Meer parkeerruimte – Meer medewerkers maken gebruik van één auto waardoor de auto’s meer op de weg en minder op de parkeerplaats staan.

Extra mogelijkheden en voordelen
Naast het eenvoudig en efficiënt organiseren van carsharing biedt het Transscope fleetmanagement systeem nog veel meer mogelijkheden en voordelen omdat de software veel functionaliteiten bevat. Kienhuis legt uit; “De blackbox registreert onder andere de ritten en kilometers, biedt realtime inzicht in de locatie van de voertuigen en levert automatisch een fiscaal sluitende kilometerregistratie. Bovendien kunt u de gegevens die de blackbox registreert, eenvoudig en veilig via een interface exporteren naar programma’s die u binnen uw bedrijf gebruikt. Denk hierbij aan het gebruik van de geregistreerde werk-/reistijden en de afstanden woon/werkverkeer in uw salarisadministratie, het koppelen van uren aan werkbonnen in uw boekhoudpakket, het zichtbaar maken van de realtime locatie van uw voertuigen in uw planningsprogramma of het nacalculeren van uren in uw projectadministratie. De mogelijkheden zijn divers en de voordelen zijn eenduidig. Het automatisch importeren van de gegevens in uw eigen software voorkomt administratieve rompslomp met papieren bonnetjes en declaraties en het biedt u gemak, efficiëntie en besparing van tijd en kosten”, aldus Henk Jan Kienhuis.

Plaats op:
Datum: 27 november 2017
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
02-03-2017 Achtergrondartikelen Carsharing: slimme oplossing voor innovatief wagenparkbeheer
13-12-2017 Achtergrondartikelen Optimaal wagenparkbeheer in combinatie met flexibiliteit en duurzaamheid
05-01-2018 Achtergrondartikelen Optimaal wagenparkbeheer in combinatie met flexibiliteit en duurzaamheid
19-05-2017 Nieuws Totaalinzicht in wagenparkbeheer, ritregistratie en planning
19-01-2018 Nieuws HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,44 seconden.