Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

U heeft alles onder controle. Of toch niet? Haalt u iedere dag weer het maximale uit uw wagenpark? Wij zetten de vier meest gemaakte fouten op een rij. Niet om u bang te maken, maar juist om u tips te geven voor een succesvol wagenparkbeheer.1. U heeft totaal geen inzicht
Uw wagenpark begon ooit met drie auto’s. En dat was nog wel te overzien. Maar toen werden het er tien en nu rijden er 50 auto’s namens uw onderneming rond. De Excellijst puilt uit en het overzicht is soms ver te zoeken. U heeft totaal geen inzicht meer in uw wagenpark en daarmee laat u kansen liggen. Want rijden de auto’s wel efficiënt? Kunt u misschien nog kosten besparen? Door gebruik te maken van een fleetmanagement systeem krijgt u direct inzicht. Alle gegevens in één systeem, voor u in één overzicht.

2.  U gebruikt uw auto’s niet efficiënt
U bent ervan overtuigd dat u alle auto’s even hard nodig heeft. Maar is dat wel zo? Weet u zeker dat u het met één auto minder niet redt? Door direct inzicht in uw wagenpark ziet u welke auto’s beschikbaar zijn én welke misschien onnodig lang stilstaan. Carsharing speelt daarbij een belangrijke rol. Wie weet komt u wel tot de conclusie dat u met minder auto’s hetzelfde doel bereikt, door ze simpelweg slimmer in te zetten.

3.  U maakt uw medewerkers niet bewust
Alle 50 auto’s worden natuurlijk niet door uzelf gereden, maar door uw medewerkers. Daarom zijn zij – de eindgebruikers – belangrijk voor een goed wagenparkbeheer. Weten uw medewerkers wel dat wanneer ze veel te hard rijden, ze 10% méér brandstof verbruiken? En wist u dat wanneer u uw medewerkers bewust maakt van hun rijgedrag, dat tot 50% minder ongelukken en schades leidt? Zodoende is bewustwording een belangrijk onderdeel van succesvol wagenparkbeheer.

4.  U ziet pas aan het einde van het jaar wat er is gebeurd
U heeft nu inzicht, de auto’s rijden efficiënt en uw medewerkers zijn zichzelf bewust van hun rijgedrag. Alles onder controle. Maar dan komt de boekhouder en na een jaar ziet u hoe de balans er daadwerkelijk uitziet. Zonde, want zo stond u eigenlijk het afgelopen jaar stil. Door realtime inzicht te creëren in uw wagenpark met behulp van een fleetmanagement systeem weet u meteen waar u aan toe bent. U ziet direct hoe het met uw wagenpark gaat en waar u eventueel op kunt besparen.

Plaats op:
Datum: 27 februari 2018
Categorie: Blog
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
16-10-2017 Achtergrondartikelen Bespaar direct op uw wagenpark
30-01-2018 Achtergrondartikelen Vijf voordelen van realtime wagenparkinzicht
21-03-2018 Nieuws Waarom big data uw wagenpark beheersbaar maakt
04-12-2017 Achtergrondartikelen Direct inzicht, direct besparen
14-03-2018 Nieuws Fleet Management: 5 tips voor extra rendement
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,22 seconden.