Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

Geofencing is de technologie waarmee je, zoals de naam al zegt, een gebied kunt afbakenen door middel van GPS. Een boswachter kan zo zien of een bepaald dier het natuurgebied verlaat. En een bezorgde ouder kan een notificatie instellen voor een kind dat stiekem via de achterdeur de woning uit sluipt. In de logistieke sector wordt geofencing door onder andere door grote transporteur gebruikt. Zodra een chauffeur in de buurt van een winkel komt, krijgt het personeel een seintje dat het zich klaar kan maken om de nieuwe voorraad te lossen.Voor een fleetmanager en eigenaar van een kleine organisatie met meerdere voertuigen kan geofencing zorgen voor veel tijdwinst en een slimmere manier van zaken doen. We zetten een aantal voordelen op een rijtje:

1. Management control system
 


Je kunt geofencing inzetten als een 'management control system', dit wil zeggen dat je de informatie gebruikt om de processen binnen een organisatie slim in te richten. Met geofencing in combinatie met GPS kun je op elk moment (in real-time) zien waar een voertuig of materieel zich bevindt.  

2. Klantervaring verbeteren
Bedrijven met een buitendienstafdeling kunnen geofencing inzetten om de klantervaring te verbeteren. Een melding van een storing binnen gekregen? Via de online portal traceer je de dichtstbijzijnde medewerker met de juiste apparatuur en je stuurt hem zo snel mogelijk naar de juiste plek. Omdat je een online overzicht hebt, is het niet langer inschatting over wanneer een monteur op de plaats van bestemming kan zijn. Ook bij transporteurs en pakketbezorgers is locatiebepaling een manier om klanten tijdig op de hoogte te stellen.

3. Nauwkeurige rapportagesAl deze digitale informatie levert een berg aan data op. Een ondernemer kan veel te weten komen over het functioneren van zijn organisatie door deze data slim te analyseren. In rapportages kun je bijvoorbeeld zien hoeveel tijd er gemiddeld tussen een bepaalde klus zit of welke opdrachten veel tijd kosten.


Plaats op:
Datum: 31 augustus 2018
Bron: ABAX
Gerelateerde artikelen  
17-06-2010 Nieuws Transscope komt met nieuwe generatie blackbox
07-02-2018 Achtergrondartikelen Veilig onderweg door ritregistratiesystemen
17-07-2018 Nieuws ABAX breidt productportfolio uit
08-03-2017 Achtergrondartikelen Dataverwerking vraagt om een goed systeem
29-10-2018 Video Digitale Transformatie van uw service- en onderhoudsorganisatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.