Nieuws  
 

EVBox en ChargePoint, de twee grootste leveranciers van laadpalen voor elektrisch rijden ter wereld, hebben vandaag een wereldwijde roamingdeal gesloten. Bestuurders van elektrische auto's hoeven door de samenwerking enkel geregistreerd te zijn bij één partij (EVBox of ChargePoint) om gebruik te maken van de publieke laadpalen van beide leveranciers. De samenwerking zorgt er bovendien voor dat bestuurders geen extra kosten maken voor roaming.

Het is voor het eerst dat er in de wereld van elektrisch rijden een handreiking op dergelijke schaal wordt gedaan tussen twee leveranciers van laadpalen. De gedachte achter de samenwerking is één open laadpalennetwerk te creëren waar iedere elektrisch autobestuurder gebruik van kan maken. Beide partijen roepen andere laadpalenleveranciers op zich aan te sluiten bij het initiatief. ChargePoint komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en EVBox uit Europa (opgericht in Nederland).

De roamingdeal komt vlak na de Global Climate Action Summit, een evenement waar beide partijen ambitieuze doelstellingen hebben gepresenteerd aangaande uitbreiding van hun laadpalennetwerken. In 2025 willen EVBox en ChargePoint gezamenlijk een wereldwijd netwerk van 3,5 miljoen laadstations in beheer hebben. Beide bedrijven willen de automobielindustrie verduurzamen en streven ernaar de uitstoot van uitlaatgassen klimaatneutraal te maken.

Plaats op:
Datum: 12 oktober 2018
Bron: EVBox en ChargePoint
Gerelateerde artikelen  
20-09-2018 Nieuws EVBox gaat voor 1 miljoen laadstations in 2025
11-07-2018 Nieuws EVBox neemt Franse branchegenoot EVTronic over
23-11-2017 Nieuws Vandebron en ChargePoint starten samenwerking
14-12-2018 Nieuws EVBox doet het goed in de Navigant Research Leaderboard
11-05-2011 Nieuws Centraal Beheer zet in op elektrisch
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.