Nieuws  
 

Hyundai CRADLE, het onderdeel van Hyundai Motor Company voor innovatieve technologie, investeert in Perceptive Automata; een Amerikaanse startup die verfijnde software voor autonome auto’s en systemen ontwikkelt.

CRADLE staat voor Center for Robotic-augmented Design in Living Experiences; Hyundai’s centrum voor met robotica verbeterd design voor de dagelijkse praktijk. Met CRADLE breidt Hyundai zijn automotive-activiteiten uit naar aanverwante activiteiten op het gebied van vervoer over de weg en daarbuiten. Hyundai wil het innovatieconcept CRADLE wereldwijd toepassen en investeert nu in Perceptive Automata in Amerika.

Met de software van Perceptive Automata kan een autonoom rijdende auto het gedrag van mensen, dus voetgangers, fietsers en andere automobilisten, onderscheiden en interpreteren. De kunstmatige intelligentie van de autonome systemen interpreteert en voorspelt het gedrag van de verkeersdeelnemers en reageert daar vervolgens razendsnel op. De auto heeft daarmee een bijna menselijke intuïtie. Bekijk hier de technologie in actie.

De software van Perceptive Automata is gebaseerd op sensordata van andere auto’s om menselijk gedrag in kaart te brengen en toe te passen in zogenoemde ‘deep learning-modellen’. Met deze software kunnen autonome auto’s op bijna menselijke wijze anticiperen op het gedrag van voetgangers, fietsers en automobilisten. De verfijnde kunstmatige intelligentie-software kan zelfs weifelend gedrag herkennen en interpreteren. Als bijvoorbeeld een voetganger op het laatste moment besluit toch niet over te steken en de auto met een handgebaar voorrang verleent, dan herkent de software van Perceptive Automata de bedoeling van de voetganger en laat de software de auto doorrijden.

‘Een van de obstakels voor autonoom rijden is het interpreteren van menselijk gedrag door de systemen, signalen die menselijke bestuurders moeiteloos oppikken’, aldus John Suh, vice president van Hyundai CRADLE. ‘Perceptive Automata geeft de auto-industrie de kennis om autonome auto’s meer als mensen te laten denken en reageren. Zo kunnen autonome auto’s veiliger en comfortabeler deelnemen aan het verkeer.’


Plaats op:
Datum: 23 oktober 2018
Bron: Hyundai
Gerelateerde artikelen  
12-07-2019 Nieuws Toyota Motor Europe test autonoom rijden op openbare weg
08-11-2019 Nieuws Hyundai Autron start samenwerking met BlackBerry QNX
14-02-2017 Nieuws Ford investeert in kunstmatige intelligentie-specialist Argo AI
04-01-2018 Nieuws Hyundai werkt aan zelfrijdende auto
04-08-2016 Nieuws Zullen zelfrijdende auto's aanvaard worden?
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.