Nieuws  
 

Het instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) beoordeelde tot voor kort uitsluitend automobielbedrijven op hun duurzame werkwijze. Het college voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente slaagde met een score van 79 procent ruimschoots voor de onderwijsaudit van IvDM. Woensdag 31 oktober werd het muurschild op feestelijke wijze onthuld door Dolf Teuwen van Instituut voor Duurzame Mobiliteit en Laurens van Lier van ROC van Twente.

De certificering van Erkend Duurzaam aan ROC van Twente was niet vanzelfsprekend. De checklist die het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) gebruikt is bestemd voor bedrijven in de automobielbranche, maar werd speciaal voor het onderwijs aangepast. ROC van Twente werd daarbij beoordeeld op zes disciplines: inkoop, personeel, financiën, bedrijfsvoering, communicatie en dienstverlening.

Voor ROC van Twente is het predicaat Erkend Duurzaam een logische opstap naar meer maatschappelijk verantwoord onderwijs. Dolf Teuwen van IvDM hoopt dat meerdere onderwijsinstellingen zich melden voor een audit. “Op deze manier is het thema duurzaamheid stevig verankerd in het onderwijs. De beroepspraktijk verwacht kennis en kunde van nieuwe medewerkers op dit gebied. Het is van belang om als school het goede voorbeeld te geven. Ook in dit geval geldt immers: jong geleerd is oud gedaan.”

De mobiliteitsbranche verandert én verduurzaamt in rap tempo. Inspelen en meegroeien met innovaties en ontwikkelingen is voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven een uitdaging. IvDM verwacht dat Erkend Duurzaam in de toekomst van steeds groter belang wordt.

Plaats op:
Datum: 5 november 2018
Bron: ARN Holding
Gerelateerde artikelen  
03-12-2010 Nieuws VNA treedt toe tot bestuur IvDM
26-02-2013 Nieuws Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) samen met ARN
22-03-2013 Nieuws Helpdesk Duurzaam Ondernemen voor mobiliteitsbranche
04-09-2012 Nieuws VNA: premium-variant Erkend Duurzaam goed voor leasemijen
18-11-2016 Nieuws Certificaat Erkend Duurzaam Plus voor Van Mossel Automotive Groep
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.