Nieuws  
 

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en zal dit naar verwachting nog blijven doen. Het is dus belangrijk om bewust om te gaan met het laden van deze auto’s. Uit eigen onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten dat het opladen van je auto nog duurzamer en goedkoper kan. De voorlopers in de energiemarkt Jedlix en om | nieuwe energie slaan hun handen in een om elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken, door op groene momenten te laden tegen een voordelige energieprijs. Kortom, “Slim laden”.

Duurzaam laden
De transitie naar duurzame energie gaat stap voor stap en hierin speelt het individu een steeds belangrijkere rol. Jedlix en om | nieuwe energie laten burgers op een eenvoudige manier bijdragen aan een groenere toekomst. Door lokaal opgewekte duurzame elektriciteit te gebruiken voor het opladen van een auto is de eerste stap gezet.

Balanceren en beloning
De beschikbare hoeveelheid duurzame energie op het netwerk verandert gedurende de hele dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten fossiele centrales extra bijstoken om de balans op het netwerk te behouden.

Om de juiste data te verkrijgen voor een slimme laadsessie, communiceert de Jedlix app direct met de auto. Daarnaast vormen de algoritmes het intelligente brein van de app, die op basis van de data en gewenste vertrektijd een optimaal laadplan samenstelt op momenten dat de energieprijs het voordeligst is. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de hoeveelheid duurzame energie op het net. Deze manier van laden wordt door Jedlix ook wel ‘over-the-air’ laadoplossing genoemd.

De samenwerking
De samenwerking maakt het mogelijk dat klanten van om | nieuwe energie kunnen besparen op hun energienota door slim te laden via de Jedlix app. Op deze manier wordt er niet alleen een bijdrage geleverd om het elektriciteitsnet in balans te houden, maar ontvangt de gebruiker ook een financiële beloning die vanaf 5,00 euro kan worden verrekend met de energienota.

Plaats op:
Datum: 9 november 2018
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Jedlix
Gerelateerde artikelen  
25-10-2018 Nieuws Jedlix en Greenchoice verduurzamen samen mobiliteit
23-12-2019 Nieuws MisterGreen en Jedlix bieden nieuwe vorm Slim Laden
31-07-2019 Nieuws Mobility Service Nederland en Jedlix gaan samenwerken
18-01-2017 Nieuws Slim laden app nu beschikbaar voor alle Tesla -bestuurders
01-05-2019 Nieuws ENGIE en Jedlix slaan de handen in elkaar voor Slim Laden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.