Nieuws  
 

Nog elke week groeit het netwerk Schone Mobiliteit van de Cleantech Regio. Op 7 december was het de beurt aan Deventer Ziekenhuis om ook aan te sluiten. Milieucoördinator Gea Wijn zette namens de zorgorganisatie haar handtekening onder de Verklaring Schone Mobiliteit. Daarmee voegt Deventer Ziekenhuis zich bij bedrijven als Tauw, Remeha, Circulus-Berkel en nog zo’n 15 andere organisaties uit de Cleantech Regio. Samen maken zij zich hard voor een schone en bereikbare regio.

Als netwerkpartner zet Deventer Ziekenhuis zich samen met andere organisaties en ondernemers uit de regio in om de CO2-uitstoot te verlagen en de bereikbaarheid te vergroten. Om die ambities kracht bij te zetten, neemt het ziekenhuis verschillende maatregelen. Zo zet de organisatie zich in om restafval van medicijnen te verminderen en streeft het ziekenhuis naar een overstap op duurzaam vervoer.

“Het is belangrijk dat een ziekenhuis goed bereikbaar is. Voor patiënten en bezoekers, maar ook voor medewerkers en leveranciers”, stelt Gea Wijn. De komende jaren wil Deventer Ziekenhuis stappen zetten om de mobiliteit rond de organisatie te verduurzamen. “Zo vervangen we ons eigen wagenpark door auto’s in de milieuklasse A. Ook werken we samen met fietskoeriers om goederen van/naar het ziekenhuis te krijgen. Verder stimuleren we medewerkers meer dan ooit om zelf met de fiets of het OV naar hun werk te komen. Zo geven we invulling aan een vitale ambitie: het Deventer Ziekenhuis bereikbaar houden en schone en duurzame mobiliteit.”


Plaats op:
Datum: 11 december 2018
Categorie: Milieu
Gerelateerde artikelen  
12-12-2018 Nieuws Netwerk Schone Mobiliteit groeit
15-08-2012 Nieuws Ziekenhuis start pendeldienst met elektrische 'Tuc Tucs'
19-12-2018 Nieuws Ondernemers kiezen voor schoon vervoer
03-02-2012 Nieuws Valet parking ziekenhuis bespaart 18,5 ton CO2
27-03-2018 Nieuws ESPA Gold Award voor parkeergarage Amphia Ziekenhuis Breda
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.