Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De finalisten van de Automotive Innovation Awards 2019 zijn bekend. In totaal strijden negen innovaties om de hoogste waardering in de categorieën Technology, Services en Challenging Concepts. Met de bekendmaking van de finalisten gaat de Automotive Innovation Award 2019 de spannende laatste fase in.De finale vindt plaats op 11 februari 2019.

Met de keuze uit vijf topinnovaties in drie categorieën stond de onafhankelijke vakjury1onder leiding van juryvoorzitter Jan Peter Balkenende voor een lastige taak. De juryvoorzitter: “Nederland loopt voorop als het gaat om innovatie. In een eerder stadium bewezen de vijftien halve finalisten dat al, nu met de finale in zicht wordt dat nog verder onderstreept. Het zijn stuk voor stuk innovaties die belangrijk zijn voor de verduurzaming van de mobiliteit. Ik kijk er naar uit om straks de winnaars te mogen feliciteren. Wie het ook worden, de toekomst van Nederland  en de Automotive sector ziet er dankzij deze spelers veelbelovend uit.”

De negen finalisten, per categorie en op alfabetische volgorde zijn:

  • Technology (productgerichte innovaties):
  • Bosal – EGHRS
  • Punch Powertrain – DT2
  • Tribus – Tribus Movitas


Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data):

  • Crossyn – Advanced Analytics Platform
  • Koopman Logistics – VIN Ledger
  • Monotch – Traffic Live Exchange (TLEX)


Challenging Concepts (ideeën in de ontwikkelfase):

  • Forze Hydrogen – Forze Hydrogen Electric Racing
  • Lightyear – Lightyear One
  • RDW – Voertuigrijbewijs


Het uitlaatgasenergieterugwinsysteem van Bosal(EGHRS) en het hybride transmissiesysteem van Punch Powertrain(DT2), zijn veelbelovende technische innovaties met een groot potentieel om een significante bijdrage te leveren aan brandstof- en energiereductie. De volledig modulaire elektrische ov-bus van Tribus (Tribus Movitas) speelt in op ontwikkelingen in de ov-markt door verschillende kleinere innovaties te combineren tot een nieuw concept.Kanshebbers die de finale niet haalden, waren University Racing (Autonomous Racing Eindhoven), eenvolledig elektrische zelfrijdende racewagen gebouwd door studenten van de TU Eindhoven, enEconamiq (Econamiq), een innovatie in ontwikkeling waarbij energie uit restgassen van verbrandingsmotoren beter wordt benut.

Het onafhankelijke platform van Crossyn(Advanced Analytics Platform) verbindt berijders en serviceproviders en beïnvloedt op positieve wijze het gedrag van consumenten. Koopman Logistics(VIN Ledger) gebruikt blockchaintechnologie op VIN-niveau voor efficiëntere logistieke processen in de automotive sector. Het platform van Monotch(TLEX) zorgt voor betere doorstroming van het verkeer, veiligere verkeerssituaties en goedkopere verkeersinfrastructuur.Niet tot de finale doorgedrongen zijn Felyx (Felyx), een platformapplicatie voor het gebruiken en delen van elektrische scooters in stedelijke gebieden, en YOR24 (YOR24), dat medewerkers en werkgevers op één plek inzicht geeft in het gebruik van mobiliteitsmiddelen en mobiliteitsleveranciers.

De waterstofauto van Forze Hydrogen(Forze Hydrogen Electric Racing), van de TU Delft, zoekt de grenzen op van rijden op waterstof en draagt waardevol bij aan de ontwikkeling van deze technologie. De zonne-auto van Lightyear(Lightyear One) zet een grote volgende stap naar elektrisch rijden en daagt bestaande technologieën uit. RDW(Voertuigbewijs) levert een belangrijke bijdrage om autonoom rijden in de toekomst mogelijk te maken.Voor TomTom (AutoStream), een streamingdienst van High-Definition routekaarten voor zelfrijdende auto’s, en Donkervoort (EX-CORE), een gepatenteerde koolstofvezel-technologie voor het sneller produceren van lichtere en sterkere auto-onderdelen, eindigde de strijd om de Automotive Innovation Award in de halve finale.

Winnaars
Alle finalisten delen dezelfde ambities: bijdragen aan schonere, slimmere, veiligere en efficiëntere mobiliteit. Tot de eindstrijd doordringen is niet vanzelfsprekend, aan de inzendingen worden hoge eisen gesteld. Zij worden beoordeeld op hun innovatieve waarde, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. Een nominatie voor de Automotive Innovation Award is al een prestatie op zich.
De bekendmaking van de winnaars in de drie categorieën vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag.

Plaats op:
Datum: 14 december 2018
Categorie: Awards
Bron: Automotive Innovation Awards
Gerelateerde artikelen  
09-01-2019 Nieuws Ook publiek kiest automotive innovation award
26-11-2018 Nieuws Automotive Innovation Award 2019: de genomineerden
12-02-2019 Nieuws Winnaars Automotive Innovation Award bekend
24-01-2017 Nieuws Kanshebbers Automotive Innovation Award bekend
20-09-2018 Nieuws Inschrijving Automotive Innovation Award sluit 1 okktober
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.