Nieuws  
 

Begin december is Profile Nederland officieel VACO MVO+ gecertificeerd. CEO Matthijs Verhaar en Manager Franchisenetwerk Ontwikkeling Niek Kraak namen het certificaat in ontvangst.

Vereniging VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, heeft in nauwe samenwerking met leden de branchespecifieke certificering VACO MVO+ ontwikkeld. Matthijs Verhaar: “We zijn natuurlijk enorm trots op deze erkenning. Onze ondernemers laten aan hun klanten zien dat MVO-aspecten als aanvulling op ‘VACO Erkend’ echt aandacht krijgen bij de Profile-vestigingen.”

Speciaal voor de banden- en wielenbranche
De VACO MVO+ certificering bestaat uit punten die zijn geoptimaliseerd voor de banden- en wielenbranche. Een voorbeeld van een voorschrift binnen de certificering is de controle van de bandenspanning tijdens elk werkplaatsbezoek. De juiste bandenspanning vergroot de verkeersveiligheid en vermindert het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en bandenslijtage. De inspectie van het bandenspanning-controlesysteem (TPMS), indien aanwezig, maakt standaard onderdeel uit van elke werkorder.

Breed pakket aan eisen
Met dit certificaat bewijzen de vestigingen van Profile dat zij voldoen aan een breed pakket eisen gerelateerd aan vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. VACO MVO+ gecertificeerde bandenservicebedrijven zijn onder meer te herkennen aan het bijbehorende logo op de gevel en het certificaat. De certificering sluit aan bij ISO 26.000, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Plaats op:
Datum: 20 december 2018
Categorie: Banden
Bron: Profile Tyrecenter Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
10-12-2018 Nieuws Banden- en wielenbranche stelt nieuwe norm met aanvullende certificering …
12-03-2018 Nieuws De eerste winnaars VACO-Awards 2018 zijn bekend
03-07-2013 Nieuws VACO: slecht gesteld met ‘bandenbewustzijn’ automobilist
30-11-2012 Nieuws VACO: staat personenwagenbanden zorgwekkend
05-11-2009 Nieuws VACO-voorzitter opent eerste Euromaster LeaseServicePoint
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.