Nieuws  

ALD Automotive en autodeelplatform SnappCar gaan leasen en autodelen combineren. Het gaat om een autodeelpilot met de Dacia Logan MCV’s. ALD Automotive biedt de auto’s via een private leasecontract aan, met de afspraak dat de contractant de leaseauto minimaal tweemaal per maand verhuurt via het platform van SnappCar. De private leaserijder kan hiermee het leasemaandbedrag (deels) terugverdienen.

Voor ALD Automotive is het doel van de samenwerking om te ontdekken hoe autodelen binnen haar private lease activiteit toepasbaar is. Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director: “Het is inmiddels een bekend gegeven dat autobezit minder belangrijk wordt. Uit eigen onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de leaserijders bekend is met het deelconcept van SnappCar. Maar dat nog maar een klein percentage er wel eens gebruik van heeft gemaakt. Daar ligt dus duidelijk een kans. Als de samenwerking een succes is, is de kans groot dat we het aanbod uitbreiden met bijvoorbeeld elektrische deelauto’s.”

SnappCar werkt hard om het aantal auto’s op de weg verder terug te dringen en de leefbaarheid van Nederland te verbeteren. De vraag naar deelauto’s groeit, maar in bepaalde plaatsen blijft het aanbod achter bij de vraag. Via de samenwerking met ALD Automotive is SnappCar nog beter in staat het potentieel van autodelen te benutten. Machiel van der Brugge, Country Manager SnappCar Nederland: “SnappCar is erg blij het huidige private lease aanbod uit te breiden met een gerenommeerde partij als ALD Automotive. Hiermee kunnen we het aanbod deelauto’s in Nederland verder vergroten om de beweging van autobezit naar autogebruik nog meer kracht bij te zetten.”

De private leaserijder betaalt een vast bedrag per maand voor de leaseauto. De contractant wordt geacht de auto minimaal twee keer per maand te verhuren via SnappCar en ontvangt daardoor een vaste, maandelijkse korting van 65 euro die verwerkt is in het leasebedrag. Deelt de leaserijder vaker zijn auto via SnappCar, dan kan er nog eens extra worden verdiend.

Plaats op:
Datum: 20 december 2018
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: ALD Automotive
Gerelateerde artikelen  
04-03-2019 Nieuws 2019 jaar van de gedeelde private lease-auto
26-01-2017 Nieuws Autodeelplatform zet ook in op delen private leaseauto’s
20-09-2012 Nieuws Athlon gaat leaseauto's delen met SnappCar Business
03-06-2013 Nieuws Autodeelplatform SnappCar nu ook in Duitsland
23-05-2012 Nieuws Athlon Car Lease stapt in car sharing
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.