Nieuws  

Kia is in 2018 vijfentwintig jaar actief op de Nederlandse markt. Een kwart eeuw succes, dat begon met de toenmalige Kia Sephia en in sneltreinvaart leidde naar zeer vooruitstrevende en duurzame modellen, zoals de nieuwe Ceed, de Niro Hybrid en de volledig elektrische e-Niro. Op dit moment behoort Kia tot de vijf bestverkochte automerken in Nederland.Vijfentwintig jaar geleden introduceerde Kia de Sephia op de Nederlandse markt. Een middenklasser, die door zijn value for money direct al flink wat kopers overtuigde. Afgelopen jaren is Kia uitgegroeid tot een top 10 speler dankzij frisse modellen uitgerust met innovatieve technologieën en gemaakt van pure kwaliteit. In 2018 heeft Kia zich geplaatst op de vijfde plaats in de verkooplijsten met een marktaandeel van 5,9%, een absoluut record.

De enorme groei is mede te danken aan de Kia Niro Hybrid, die al twee jaar op rij de bestverkochte hybride auto van Nederland is. De compacte crossover met een 1,6-liter benzinemotor in combinatie met een krachtige elektromotor, vond al meer dan 10.000 keer een gelukkige eigenaar. Naast de Niro Hybrid beleefde ook de volledig elektrische Kia e-Niro een fantastisch debuut op de Nederlandse markt. Er zijn meer dan 3.000 reserveringen geplaatst voor deze elektrische crossover, die dankzij 4% bijtelling ook in 2019 erg aantrekkelijk is voor zakelijke automobilisten. Met de Niro-familie, die ook als Plug-In Hybrid beschikbaar is, laat Kia zien ook een sterke speler te zijn wanneer het gaat om duurzame mobiliteit.

Top vijf dankzij succes op de zakelijke markt
Dankzij de bewezen kwaliteit en zeven jaar garantie weet Kia sinds jaar en dag particuliere kopers te overtuigen. Sinds 2012 behoort Kia voor het zevende opeenvolgende jaar bij particuliere autobezitters tot de drie populairste merken van Nederland.

Kia overtuigt ook zakelijke automobilisten met aantrekkelijke en zuinige modellen. Kia is daardoor doorgedrongen tot de vijf meest verkochte automerken van Nederland overall. Een toppositie die mede te danken is aan de nieuwe Kia Ceed, die na zijn introductie verkozen is tot finalist van de ‘Car of the Year’ verkiezing. Prachtige resultaten die een uitstekende basis vormen voor 2019 en de jaren daarna.

Nieuwe autonome technologieën 
Kia werkt aan diverse autonome technologieën waarbij reiscomfort voorop staat. Het middelpunt van de ‘Space of Emotive Driving’ tentoonstelling is het nieuwe Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.) systeem – de eerste autonome technologie die menselijke emoties herkent en het interieur daarop aanpast.Via bio-signaaltechnologie kan het R.E.A.D.-systeem real-time emoties van de bestuurder herkennen. De technologie herkent gezichtsuitdrukkingen, hartslag en neurosignalen in de huid. De zelflerende technologie past vervolgens interieur en systemen hierop aan en maakt de menselijke patronen van de inzittenden zichzelf eigen.

Albert Biermann, President en Hoofd Research & Development Division van Kia Motors, zegt: “Kia ziet in de toekomst het belang van het interactieve interieur in. Het R.E.A.D.-systeem representeert dan ook de versmelting van hypermoderne voertuigtechnologie en kunstmatige intelligentie. Dankzij het herkennen van emoties versterkt het systeem de communicatie tussen de bestuurder en zijn auto. Zo wordt realtime in het interieur een optimale sfeer gecreëerd.”

Het R.E.A.D.-systeem biedt ook V-Touch –’s werelds eerste virtuele gebarenbedieningstechnologie. V-Touch beschikt over een 3D-camera die de ogen en vingertoppen van de passagiers analyseert. Daardoor kan elke passagier met een kleine handeling diverse functies bedienen. Via kleine vingerbewegingen kan elke inzittende het interieur, waaronder sfeerverlichting, verwarming/koeling of entertainment aanpassen. Daardoor zijn minder knoppen of touchscreens nodig op het dashboard.
Het innovatieve R.E.A.D.-systeem beschikt daarnaast over vibrerende stoelen die op muziek reageren. Zo kunnen inzittenden hun favoriete muziek niet alleen luisteren, maar ook ‘voelen’. Via zeer gevoelige sensoren herkent het systeem geluidsfrequenties en vertaalt die naar stoelvibraties. De stoelen beschikken ook over een massagefunctie om het interieurcomfort te verhogen en de veiligheid te verbeteren. De geavanceerde rijassistentiesystemen geven, in geval van nood, een waarschuwing via de stoel.

De ‘R.E.A.D. Me’ is een éénpersoonscockpit die de emoties van de inzittende herkent. Het interieur op maat levert ook geluiden en geuren die het beste passen bij de stemming van de inzittende.
‘R.E.A.D. Now’ is een tweepersoonscockpit die adviezen geeft over de navigatie en stemt het in-car entertainment af op de stemming van de inzittenden. Bezoekers kunnen in deze cockpit de V-Touch gebarenbediening gebruiken om te gamen, muziek te selecteren, de interieursfeer aan te passen of te internetten.

‘R.E.A.D.’ Motion’ is een vierpersoonscockpit die een mobiele werkplek -één van de voordelen van autonoom rijden- voorstelt. Bezoekers kunnen zich bijvoorbeeld voorbereiden op een zakenreis en via V-touch de agenda bekijken, e-mails openen of een conference call starten. In de verre toekomst moet het ook mogelijk zijn om op afstand de R.E.A.D. Motion-functionaliteiten te bedienen.
Meer informatie over de Kia-tentoonstelling tijdens CES is te vinden op www.kia.com/worldwide/CES2019.

Plaats op:
Datum: 7 januari 2019
Bron: Kia Motors Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
21-12-2018 Nieuws Toekomstig Kia interieur herkent emoties
04-03-2019 Nieuws Vernieuwde modellen van Kia op Autosalon Genève
04-07-2018 Nieuws Kia behaalt top 5-positie in eerste halfjaar 2018
21-01-2019 Nieuws Uitlevering Kia e-Niro is gestart
11-10-2018 Nieuws Europees debuut van volledig elektrische Kia e-Niro crossover
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.