Nieuws  
 

Dassault Systèmes en Cognata integreren de Autonomous Vehicle Simulation Suite van Cognata in het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Deze samenwerking maakt het voor ontwerpers en fabrikanten van autonome voertuigen voor het eerst mogelijk om in één digitale omgeving te ontwerpen en te testen.
 
Daarbij is de autonome rijervaring tijdens de gehele ontwikkelcyclus op een holistische wijze te simuleren en te bestuderen. Met als voordelen dat autonome voertuigen sneller op de markt te brengen zijn en de veiligheid verder verbetert.
 
Platform voor onestopshopping
Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform biedt bedrijven in de transport- en mobiliteitssector een aantal zogeheten 'Industry Solution Experiences'. Een voorbeeld daarvan is 'Smart, Safe and Connected'. Deze oplossing maakt het mogelijk om nieuwe generaties voertuigen op een geheel nieuwe manier te ontwerpen, bouwen, leveren en gebruiken.
 
Cognata's simulatieomgeving voegt hier duizenden scenario's aan toe. Fabrikanten van autonome voertuigen kunnen die gebruiken voor het ontwerpen en testen van hun mobiliteitsoplossingen in tal van geografische omgevingen, bij verschillende verkeerspatronen en onder een groot aantal verschillende typen weersomstandigheden.
 
Dankzij de combinatie van Cognata's simulatiesoftware en de CATIA-engineeringapplicaties van Dassault Systèmes, biedt het 3DEXPERIENCE-platform een onestopshop voor design, engineering, simulatie en programmamanagement van autonome voertuigen.
 
Kortere time-to-market
"In alle fases van digitale systeemengineering draait het steeds meer om simulatie. Voordat een autonoom voertuig als veilig wordt beschouwd, moet deze eerst miljarden virtuele kilometers rijden", zegt Philippe Laufer, CEO van CATIA. "Op kunstmatige intelligentie gebaseerde 'experiences' die een combinatie vormen van voertuiggedrag, sensorinformatie en verkeersmodellen maken het mogelijk om al in de conceptfase van een project verschillende designs uit te testen en tot de optimale engineeringoplossing te komen. Nu we Cognata's oplossing integreren met het 3DEXPERIENCE-platform kunnen onze klanten hun time-to-market drastisch verkorten."
 
"De samenwerking met Dassault Systèmes zorgt voor een drastische versnelling van het ontwikkelen van autonome voertuigen", zegt Danny Atsmon, oprichter en CEO van Cognata. "Hoe eerder een fabrikant simulaties kan uitvoeren, hoe makkelijker het voor engineers is om individuele componenten van een autonoom rijdend voertuig te verbeteren. Zodat deze met de aanpassingen opnieuw in een virtuele omgeving te testen is, onder tal van verschillende scenario's."

Plaats op:
Datum: 17 januari 2019
Bron: Dassault Systèmes en Cognata
Gerelateerde artikelen  
14-01-2016 Nieuws Faraday Future ontwikkelt nieuwe elektrische auto
21-03-2019 Nieuws Dassault Systèmes neemt Argosim over
05-07-2019 Nieuws Groupe PSA digitale transformatie van Dassault Systèmes
13-11-2019 Nieuws Volledig elektrisch vliegtuig voor korte afstanden
27-06-2019 Nieuws Hyperloop en luchttaxi's bepalen in 2030 het straatbeeld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.