Nieuws  
 


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft na een controle vastgesteld dat nog niet alle aanbieders van autobanden hun prijzen inclusief alle onvermijdbare kosten vermeldden. De ACM stelde deze aanbieders een termijn waarin zij hun prijzen alsnog konden aanpassen. De meeste aanbieders pasten vervolgens hun prijzen aan. Ondanks herhaalde aanmaningen weigerde het bedrijf www.autoenanders.nl de prijzen aan te passen. Pas nadat de ACM het bedrijf een last onder dwangsom had opgelegd, heeft het de prijzen op zijn website aangepast. Het bedrijf vermeldt de prijzen nu inclusief de verwijderingsbijdrage en hoeft daarom geen dwangsom te betalen.

Duidelijke prijzen
Eerder heeft de ACM verkopers van autobanden aangesproken op de manier waarop zij hun prijzen vermelden. De regels schrijven voor dat prijzen alle onvermijdbare kosten, zoals bij banden de verwijderingsbijdrage, bevatten. Als de montage van de banden onderdeel van het aanbod is, moet de prijs van de band inclusief de montagekosten worden vermeld. De brancheorganisaties VACO, BOVAG en RecyBEM waren actief betrokken bij deze aanpak

De ACM zet zich in voor duidelijke prijzen, zodat consumenten beter kunnen vergelijken en bedrijven eerlijk met elkaar concurreren.

Plaats op:
Datum: 14 februari 2019
Categorie: Banden
Bron: Autoriteit Consument & Markt (ACM)
Gerelateerde artikelen  
23-03-2018 Nieuws Duidelijkheid omtrent bandenrpijzen dankzij ACM
24-09-2018 Nieuws Advertentieprijzen tweedehands auto’s duidelijker na optreden ACM
04-04-2018 Achtergrondartikelen ACM wil duidelijkheid bij advertentieprijzen occassions
31-10-2016 Nieuws ACM controleert of autorijklaarkosten nu ín de advertentieprijs zitten
10-08-2016 Nieuws ACM draagt autobranche op onvermijdbare kosten in prijs op te nemen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,99 seconden.