Nieuws  
 

Met het studiemodel VISION iV zet ŠKODA op de autosalon van Genève (5 t/m 17 maart) de volgende stap naar elektrische mobiliteit. ŠKODA teast het publiek met twee ontwerpschetsen van voertuigen die voor het eerst op basis van de Modular Electric Drive Kit (MEB) worden gebouwd. De crossover-coupé met vier portieren biedt fascinerende, sportieve lijnen.

De ŠKODA VISION iV combineert een gespierd carrosseriedesign, 22 inch wielen en krachtig gevormde spatschermen met een vloeiende daklijn die sterk aan een coupé doet denken. Een karakteristiek lijnenspel verbindt de voor- en achterzijde en benadrukt de cleane oppervlakken van de portieren waar de handgrepen ogenschijnlijk ontbreken. In plaats van klassieke buitenspiegels gebruikt ŠKODA camera's, waarvan de behuizingen visueel op haaienvinnen lijken.

Crossover-coupé
De neus is een herinterpretatie van de typische, brede ŠKODA-grille met zijn verticale ribben en scherpe lijnen. Bijzonder opvallend zijn een horizontale lichtbalk in het bovenste deel van de grille en de opvallende grote luchtinlaten die het sportieve uiterlijk van de crossover-coupé benadrukken. De stoere achterzijde is voorzien van aerodynamische spoilerranden en hoekige LED-achterlichten. Het zijn doorontwikkelingen van de typische C-vorm die ŠKODA gebruikt en die samen met een lichtbalk boven de diffuser de breedte van de auto benadrukken. Het opvallende ŠKODA-embleem is een andere blikvanger aan de achterzijde van het studiemodel VISION iV. De afzonderlijke letters ‘ŠKODA’ worden bij het studiemodel rood verlicht.

Plaats op:
Datum: 18 februari 2019
Bron: Pon Automobielhandel Skoda
Gerelateerde artikelen  
28-11-2018 Nieuws ŠKODA Design: van traditie naar toekomst
04-03-2019 Nieuws Concrete kijk op eMobility van ŠKODA
02-03-2016 KODA zet in op de toekomst
05-06-2019 Nieuws ŠKODA trekt doek van VISION GT concept
25-03-2019 Nieuws ŠKODA legt focus op e-mobility in 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.