Nieuws  
 

Bridgestone werd dit jaar opnieuw gekozen om meer dan 120 nieuwe fabrieksbanden te leveren in de EMEA-zone. Het gaat om een stijging van meer dan 30 procent. De banden hebben betrekking op meer dan 40 verschillende modellen van ruim vijftien fabrikanten.

Bridgestone investeert, meer dan al zijn concurrenten, in onderzoek en ontwikkeling en dat blijkt in de smaak te vallen bij autofabrikanten. De kwaliteit en innovatie van Bridgestones premium bandenaanbod wordt bevestigd door automerken zoals Toyota, Mercedes en Porsche, die de producten als originele fabrieksbanden monteren.

Tegelijkertijd blijft Bridgestone als hoofdleverancier voor Audi, SEAT en Skoda ook een strategische partner van de Volkswagen-groep. Bij Audi is het volume aan fabrieksbanden zelfs verdubbeld over de laatste vijf jaar. Ook bij BMW heeft Bridgestone een sterke positie. Dat uit zich in de uitgebreide keuze aan Bridgestone-banden als originele uitrusting voor de BMW 3 Reeks, de BMW 7 Reeks, de BMW X5/X7 en de BMW Z4.

Al deze autofabrikanten hebben Bridgestone-banden gekozen voor een brede waaier aan modellen. Dat gaat zowel over elektrische als hybride wagens zoals de BMW i3s, de Toyota Corolla, de nieuwe Audi Q3 en de wereldwijde Audi A6 Allroad, als over tourers zoals de Opel Insignia, de innovatieve BMW 8 Reeks en de luxueuze Porsche Cayenne en sportwagens zoals de Ferrari Portofino en de Renault Mégane R.S. en R.S.Trophy. Meer dan 85 procent van de banden heeft een diameter van 17” of meer.

Steeds een stap verder
Bridgestone gaat steeds een stap verder bij het ontwikkelen en ontwerpen van de banden. Het bedrijf werkt nauw samen met autofabrikanten en komt hen tegemoet met verbeelding en creativiteit. De banden worden nauw afgestemd op een specifiek model om de prestaties te optimaliseren. Zo biedt Bridgestone een antwoord op de meest uiteenlopende uitdagingen, van rolweerstand, brandstofverbruik en geluidsreductie tot bestuurderscomfort en rijgedrag. Daarnaast worden specifieke technologieën in de banden geïntegreerd om specifieke verbetering te bereiken.

Bridgestone legt altijd de lat hoger op het gebied van technologie met oplossingen als B-Silent, ologic en de verbeterde Run-flattechnologie. Elk onderdeel van een Bridgestone-band is ontwikkeld om in te spelen op de vereisten van autofabrikanten. Baanbrekende bandtechnologieën zoals de slijtage werende Nano Pro technologie, de silica-onderdelen en nieuw ontworpen patronen om water beter af te voeren, de holle vormen, de geoptimaliseerde profieldiepte en de innovatieve mengprocessen stellen Bridgestone in staat om de beste balans tussen de bandeigenschappen en de afstelling van het voertuig te garanderen.


Plaats op:
Datum: 15 februari 2019
Bron: Bridgestone Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
26-04-2019 Nieuws Bridgestone slaat een nieuwe weg in met OE
05-10-2017 Nieuws Solar Team Eindhoven rijdt op Bridgestone banden
15-11-2016 Nieuws Bandenfabrikant Bridgestone verlengt miljoenencontract met Fujitsu
31-10-2018 Nieuws Bridgestone breidt de DriveGuard Run-Flat-technologie uit
22-02-2019 Nieuws De ID. R is de race-ambassadeur voor de toekomst van e-voertuigen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.