Nieuws  
 

Een duurzame partner voor een nieuwe uitdaging: Bridgestone Potenza-banden zullen instaan voor optimale prestaties wanneer de Volkswagen ID. R een gooi doet naar het ronderecord voor elektrovoertuigen op de Nürburgring-Nordschleife in de zomer van 2019. Het Duitse automerk en de grootste bandenfabrikant ter wereld, die al geruime tijd samenwerkten aan de ontwikkeling van apparatuur voor productievoertuigen, breiden hun partnerschap nu uit naar de autosport. De ID. R is de voorloper van de nieuwe ID.-productfamilie – De brede waaier van puur elektrische voertuigen die Volkswagen vanaf 2020 zal lanceren.

Momenteel werken Bridgestone en Volkswagen al samen aan de productie en ontwikkeling van originele uitrusting voor productievoertuigen. "Beide merken hebben een specifieke focus op toekomstige technologie en innovatie", zegt Mark Tejedor, Vice President Original Equipment bij Bridgestone EMEA. "We gebruiken onze expertise op het gebied van motorsport en elektromobiliteit om Potenza-sportbanden te ontwikkelen die speciaal zijn aangepast aan de eisen van een elektrische racewagen. De banden leveren het vertrouwen en de prestaties om Volkswagen Motorsport te helpen nieuwe rondetijdrecords te breken.”

Met 20,832 kilometer, 73 bochten en een hoogteverschil tussen het hoogste en laagste gedeelte van ongeveer 300 meter is de Nordschleife op de Nürburgring een van de meest uitdagende circuits ter wereld. Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jackie Stewart bedacht het circuit in de Eifel met de bijnaam "Green Hell" in 1927. Het huidige ronderecord voor een puur elektrisch aangedreven voertuig staat op 6 minuten en 45,900 seconden, en is in het bezit van de Brit Peter Dumbreck (NIO EP9).

Plaats op:
Datum: 22 februari 2019
Categorie: Banden
Bron: Bridgestone
Gerelateerde artikelen  
26-04-2019 Nieuws Bridgestone slaat een nieuwe weg in met OE
15-02-2019 Nieuws Bridgestone behaalt beste OEM-resultaten in 2018
15-11-2016 Nieuws Bandenfabrikant Bridgestone verlengt miljoenencontract met Fujitsu
19-07-2017 Nieuws Intensief ontwikkelingsprogramma voor nieuwe Kia Stinger
01-04-2019 Nieuws Bridgestone Europe rondt overname TomTom Telematics af
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.