Nieuws  
 


BMW Group en Daimler AG bundelen hun mobiliteitsservices om een wereldwijde speler te creëren die duurzame stedelijke mobiliteit verschaft aan klanten. De twee concerns investeren samen meer dan € 1 miljard om hun bestaande aanbod van carsharing, chauffeursservices (ride-hailing), parkeren, opladen en multimodaliteit verder uit te bouwen en nauw met elkaar te verbinden. Het samenwerkingsverband omvat vijf joint ventures: REACH NOW voor multimodaliteit, CHARGE NOW voor opladen, FREE NOW voor ride-hailing, PARK NOW voor parkeren en SHARE NOW voor carsharing.

“Onze mobiliteitsservices hebben samen een sterk klantenbestand opgebouwd en we zetten nu de volgende strategische stap. We bundelen de kracht en knowhow van veertien succesvolle merken en investeren meer dan € 1 miljard in het oprichten van een nieuwe speler voor de snelgroeiende markt van stedelijke mobiliteit”, aldus Dieter Zetsche, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Hoofd Mercedes-Benz Cars. “Door een intelligent netwerk van joint ventures op te zetten, kunnen we de huidige en toekomstige stedelijke mobiliteit vormgegeven en de kansen die digitalisering, shared services en de toenemende mobiliteitsbehoeften van onze klanten bieden, maximaal benutten. Daarbij denken we ook aan samenwerking met andere aanbieders, evenals overnames van start-ups of gevestigde bedrijven.”

“We creëren een toonaangevende, wereldwijde gamechanger. De 60 miljoen klanten die we nu reeds hebben, kunnen gebruikmaken van een naadloos geïntegreerd, duurzaam ecosysteem voor carsharing, ride-hailing, parkeren, opladen en multimodaliteit. We hebben een duidelijke visie: deze vijf services zullen steeds nauwer met elkaar worden verbonden tot één gezamenlijk mobiliteitsaanbod met volledig elektrische, zelfrijdende auto’s die autonoom kunnen opladen en parkeren, en aan andere vervoermiddelen gekoppeld kunnen worden”, aldus Harald Krüger, voorzitter van de raad van bestuur van BMW AG. “Dit aanbod wordt een belangrijke pijler in onze strategie als mobiliteitsaanbieder. De samenwerking is voor ons de ideale manier om onze kansen te maximaliseren in een groeiende markt en tegelijkertijd de investeringen te delen.”


Met hun jarenlange ervaring hebben de mobiliteitsservices van beide concerns een sterk klantenbestand opgebouwd, met samen in totaal meer dan 60 miljoen actieve gebruikers. Op basis van het aantrekkelijke productaanbod en het solide klantenbestand in de belangrijkste regio’s van Europa en de VS, zullen de vijf ondernemingen hun wereldwijde aanwezigheid vergroten. Als onderdeel van de samenwerking worden de bestaande mobiliteitsservices van beide autofabrikanten opgenomen in vijf joint ventures:

  • REACH NOW biedt meer dan 6,7 miljoen gebruikers eenvoudig en direct toegang tot uiteenlopende mobiliteitsoplossingen via een multimodaal mobiliteitsplatform. 
  • CHARGE NOW is een service van Digital Charging Solutions GmbH (DCS) en levert met zijn omvangrijke laadnetwerk een belangrijke bijdrage aan emissievrij rijden. 
  • PARK NOW maakt parkeren in parkeergarages en langs de weg makkelijker. 
  • FREE NOW biedt uiteenlopende mobiliteitsservices aan, waaronder taxi’s, privéchauffeurs met een los te huren voertuig en de nieuwste E-scooters. 
  • SHARE NOW is een free-floating carsharingservice waarmee klanten voertuigen kunnen huren en betalen via hun smartphone. 

Met REACH NOW, CHARGE NOW, FREE NOW, PARK NOW en SHARE NOW bieden BMW Group en Daimler AG innovatieve oplossingen voor steden en gemeenten die hun verkeer efficiënter en duurzamer willen maken.
“Als premiumfabrikant creëren we al lange tijd de norm in de auto-industrie en voor onze klanten. In het premium autosegment zullen we in het belang van onze klanten blijven concurreren. Maar ons nieuwe aanbod van on demand stedelijke mobiliteit vormt een logische uitbreiding van de waardeketen. Uiteindelijk willen we onze klanten zoveel mogelijk opties bieden om van A naar B te reizen. Kort gezegd: zelf rijden, meerijden of gereden worden”, aldus Zetsche.
Met hun gezamenlijke mobiliteitsservices spelen BMW Group en Daimler AG in op de mobiliteitsbehoeften van nu en de toekomst, waarbij de focus ligt op steden. De digitalisering biedt veel mogelijkheden en creëert nieuwe mogelijkheden op het gebied van individuele mobiliteit. In de nabije toekomst kunnen klanten gebruikmaken van extra mobiliteitsopties op basis van een volledig elektrisch en zelfrijdend wagenpark, met auto’s die on-demand beschikbaar zijn, automatisch worden opgeladen, automatisch worden geparkeerd en zelf verbinding maken met andere vervoermiddelen. In de strijd om de beste stedelijke mobiliteit vormt de belofte van veiligheid en comfort van de twee toonaangevende Duitse premiumfabrikanten een solide basis om dit mogelijk te maken.

Plaats op:
Datum: 25 februari 2019
Categorie: Mobiliteit
Bron: Mercedes-Benz
Gerelateerde artikelen  
11-12-2018 Nieuws Gezamenlijke mobiliteitsonderneming Daimler en BMW
24-12-2018 Nieuws BMWGroup en Daimler AG werken verder aan joint venture
27-05-2016 Nieuws Volkswagen start samenwerking met mobiliteitsaanbieder Gett
03-08-2016 Nieuws Daimler vergroot belang in professionele chauffeursservice Blacklane
03-02-2017 Nieuws Daimler en Uber gaan samenwerken aan meer autonome auto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,15 seconden.