Nieuws  
 


SEAT en IBM werken samen aan de ontwikkeling van een nieuwe oplossing om het reizen in steden te transformeren. Een dag nadat SEAT zijn concept car Minimó heeft getoond, die is ontwikkeld om uitdagingen van het stadsverkeer te tackelen, presenteren de twee bedrijven gezamenlijk de 'Mobility Advisor'. Deze slimme reisadviseur gebruikt IBM Watson artificiële intelligentie (AI) om stedelingen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun dagelijkse vervoersmogelijkheden: van auto's tot scooters en van fietsen tot openbaar vervoer.

"Verkeersopstoppingen en milieu-uitdagingen leggen een enorme druk op steden om te veranderen,” zegt Jordi Caus, SEAT's hoofd van New Urban Mobility Concepts. "Bij SEAT lopen we voorop door samen te werken met innovatieve steden en technologiebedrijven om zo oplossingen te bedenken die stedelijke mobiliteit eenvoudiger en efficiënter maken. Met geavanceerde cloud- en AI-technologieën helpt IBM ons bij het zoeken naar nieuwe, innovatieve benaderingen van mobiliteit die onze bedrijfsstrategie zullen veranderen en tegelijkertijd het leven van bewoners in stedelijke gebieden zullen verbeteren.”

Slimme adviseurDe 'Mobility Advisor' maakt gebruik van IBM Watson Assistant die momenteel wordt ontwikkeld en ontworpen. Deze mobiele app werkt op 4G- en 5G-netwerken. Gebruikers krijgen straks een conversatie-interface waarmee ze routes kunnen plannen en optimaliseren waarna ze van de slimme adviseur een advies krijgen over de meest geschikte transportopties.

Zelflerend
Met IBM Watson Machine Learning leert de 'Mobility Advisor' gaandeweg de voorkeuren van de gebruiker kennen en kan hij gepersonaliseerde aanbevelingen doen voor de beste manier van reizen. De 'Mobility Advisor' is verbonden met de IBM Cloud en past zich dynamisch aan veranderende omstandigheden aan door rekening te houden met zaken als het weer, verkeer en wat er die dag in de stad gebeurt. De adviseur houdt bij de vervoersadviezen rekening met de afspraken en de keuzes die de gebruiker eerder maakte - zelfs als dat betekent dat deze zijn auto moet achterlaten, hij een stukje moet lopen of een van SEAT's e-KickScooters gebruikt voor een deel van z’n reis.

Samenwerking
Het Research & Development Mobility-team van SEAT blijft met technici van IBM samenwerken om de haalbaarheid van de ‘Mobility Advisor’ en zijn verschillende potentiële toepassingen te onderzoeken. Samen met XMOBA, het onafhankelijke bedrijf van SEAT dat nieuwe oplossingen test die bijdragen aan een betere mobiliteit. Aan de kant van IBM wordt het project geïmplementeerd door Viewnext, een dochteronderneming van IBM in Spanje.

Plaats op:
Datum: 27 februari 2019
Bron: Pon Automobielhandel Seat
Gerelateerde artikelen  
08-03-2018 Nieuws SEAT vooruitstrevend in digitale oplossingen
30-04-2018 Nieuws SEAT start autodeeldienst in Barcelona met elektrische eMii
18-04-2019 Nieuws SEAT vergroot aardgaspotentieel
12-09-2019 Nieuws SEAT op IAA plankgas richting e-mobiliteit
14-06-2019 Nieuws Nieuw de SEAT Mii electric
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.