Nieuws  
 

Per januari 2019 zijn Emil Frey Nederland en haar dealerbedrijven opnieuw Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd. Al vanaf 2013 zijn de dealerbedrijven Erkend Duurzaam gecertificeerd en vanaf 2016 Erkend Duurzaam Plus.

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidsprogramma van de mobiliteitsbranche dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat geeft een indicatie van de mate waarin Emil Frey Nederland en de dealerbedrijven het duurzaam ondernemen hebben geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Een extern onafhankelijke partij voert audits uit tijdens bezoeken aan de vestigingen en brengt adviezen uit. Aan de hand van deze audits wordt bepaald of het certificaat wordt uitgereikt. Conform de Europese wet- en regelgeving voeren Emil Frey Nederland en de dealerbedrijven alle energiebesparende maatregelen door die binnen vijf jaar worden terugverdiend.

De afgelopen twee jaar zijn de volgende stappen genomen:

  • Grote verbouwingen van Nefkens Eindhoven, Nefkens Den Bosch, Nefkens Amersfoort, Nefkens Utrecht, Ekris Arnhem en Ekris Flevoland, Terwolde Assen waarbij de bestaande verlichting is vervangen door LED.
  • De bouw van een pand aan de Osloweg in Groningen met 1823 zonnepanelen, 3 warmtepompen en 20 laadpalen, wat de komende jaren wordt uitgebreid met nog eens 20 laadpalen.
  • Realisatie van 77 nieuwe laadplekken.

Wereldwijd komt er steeds meer aandacht voor maatschappelijk ondernemen en alles dat daarmee samenhangt, zoals milieu, recycling en duurzame inzet van mensen en energie. Binnen de branche zal Emil Frey Nederland actiever gaan inzetten op het aanbieden van elektrische vervoer. Ook zal er aandacht blijven voor de reeds behaalde recycledoelstellingen. Daarnaast zullen er op diverse locaties komend jaar zonnepanelen worden geplaatst. Door de actieve MVO-strategie en de integratie daarvan in onze bedrijfsvoering, zullen we allemaal nog bewuster worden van het belang om bij te dragen aan een betere en gezondere samenleving.

Plaats op:
Datum: 28 februari 2019
Bron: Emil Frey Nederland
Gerelateerde artikelen  
15-02-2019 Nieuws PGA Nederland voortaan Emil Frey Nederland NV
18-11-2016 Nieuws Certificaat Erkend Duurzaam Plus voor Van Mossel Automotive Groep
15-02-2011 Nieuws Alle 121 Nederlandse Toyota dealers 'Erkend Duurzaam'
12-03-2019 Loopbaan Arnout Veld naar Raad van Bestuur Emil Frey Nederland
04-09-2012 Nieuws VNA: premium-variant Erkend Duurzaam goed voor leasemijen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.