Nieuws  
 

Groupe PSA Nederland, importorganisatie van de merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles, biedt vanaf 2019 de herkenning met het 100% onderhouden-keurmerk bij haar occasionlabels. Hierdoor worden auto’s met een volledige onderhoudshistorie transparant en herkenbaar aangeboden. Autokopers kunnen hierdoor nog makkelijker een auto met extra zekerheid vinden.

Het kwaliteitslabel 100% onderhouden is qua opzet vergelijkbaar met het kilometerkeurmerk Nationale Autopas. Het is te herkennen aan het speciale weblabel bij de advertentie en bij de auto in de showroom. Het initiatief wordt gesteund door ANWB en BOVAG.

Wouter Bolderman, Corporate Sales & Used Cars bij Groupe PSA Nederland is verheugd dat de dealerorganisaties van Peugeot, Citroën en DS Automobiles hiermee voorop lopen en als eerste collectief aansluit bij de stichting. “Dit past geheel in ons beleid om de occasionkopers maximale transparantie en zekerheid te bieden. Met de occasionlabels Peugeot Leeuwekeur, Citroën Select en DS Certified zijn we al toonaangevend en daar komt nu extra onderscheid bij”.
Anton Pluim van Stichting 100% onderhouden; “Consumenten zoeken zekerheden, en dit moet je objectief en bewijsbaar bieden. 100% Onderhouden helpt professionele autobedrijven met het aantoonbaar maken van een transparantie onderhoudshistorie door het stellen van heldere en controleerbare richtlijnen. Juist kwalitatieve bedrijven als de Peugeot, Citroen en DS dealers die het vaak al heel goed doen kunnen zich hier heel makkelijk mee onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dit geeft een concurrentieel voordeel en is fijn voor de consument”.

Bij de meeste geadverteerde auto’s was goede onderhoudsinformatie tot op heden niet of nauwelijks te vinden. Dit terwijl autokopers veel waarde hechten aan informatie over het onderhoudsverleden van een auto, zo blijkt uit diverse onderzoeken. De Stichting 100% onderzocht recent de waardeperceptie. Daar kwam uit dat een volledig onderhouden auto met een transparante historie 500-1000 euro meer waard is voor de autokoper ten opzichte van dezelfde auto met een onduidelijke onderhoudshistorie.

Plaats op:
Datum: 28 februari 2019
Bron: Stichting 100% ondehouden
Gerelateerde artikelen  
07-07-2017 Nieuws Autoportaal toont auto’s met 100% onderhouden-label
23-01-2018 Nieuws AutohaagZeeuw Groep deelnemer 100% onderhouden-label
08-02-2018 Nieuws Onderhoudshistorie occasions transparant met label
30-01-2020 Nieuws DSR opvraagservice bij 100% onderhouden
07-11-2017 Nieuws Molenaar (ANWB) ontvangt prent van 100%
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.