Nieuws  
 

Dit is Olli, een autonoom shuttlebusje met ruimte voor acht passagiers. Hij is ontwikkeld door het Amerikaanse Local Motors, dat onder meer bekend is van de open source Rally Fighter en de 3D-geprinte Strati- en Swim-voertuigen. Vanwege Olli’s bijzondere vereisten en autonome karakter heeft Local Motors Goodyear uitgekozen als exclusieve bandenleverancier voor zijn zelfrijdende shuttleprogramma.

Als onderdeel van de samenwerking heeft Goodyear een Olli aan zijn testvloot toegevoegd. Op onder meer de Mcity Test Facility van de Universiteit van Michigan bestudeert de fabrikant het effect van autonoom rijden op het gebruik en het onderhoud van banden. “We leren veel door samen te werken met enkele vooraanstaande startups”, aldus Chris Helsel, Chief Technology Officer bij Goodyear. “Met de data uit geavanceerde zelfrijdende voertuigen kunnen we de prestaties van onze banden verder verbeteren.”

In Luxemburg staat een van de twee innovatiecentra van Goodyear. Daar heeft de fabrikant drie autonome bussen van vervoersmaatschappij Sales-Lentz uitgerust met Goodyear-banden. De bussen – die elk zo’n veertien passagiers kunnen vervoeren – zijn voorzien van sensoren die kijken hoe de banden zich houden in de dagelijkse praktijk. Met die informatie kunnen technici van Goodyear preventief onderhoud plannen en mogelijke verbeterpunten signaleren.

 

Plaats op:
Datum: 14 maart 2019
Bron: Goodyear
Gerelateerde artikelen  
15-09-2017 Nieuws Proef van Goodyear met intelligente beheeroplossing
08-08-2018 Nieuws Goodyear gaat reactie van bandmaterialen testen
01-03-2016 Nieuws Conceptband voor eerste autonoom rijdende auto
17-11-2016 Nieuws Goodyear wint de prestigieuze bandentest van Auto Express
18-08-2017 Nieuws Goodyear komt als eerste uit de bus
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.