Nieuws  
 

Een volledig elektrische mobiliteitshub in Buiksloterham biedt de bewoners niet alleen een elektrische auto, maar ook elektrische fietsen en bakfiets. De Hely Hub sluit volledig aan bij de wensen in de duurzame wijk in Amsterdam Noord. Niet alleen wordt elektrisch deelvervoer zo toegankelijk, maar resulteert het aanbieden van alternatieve vervoermiddelen ook in het maken van een bewuste en duurzame vervoerskeuze.

‘‘Door meerdere vervoersopties beschikbaar te stellen via één app stimuleren we gebruikers om vaker de e-bike te pakken in plaats van de auto. Door te delen kunnen we de huidige capaciteit van de vervoermiddelen beter benutten en is er veel minder behoefte aan bijvoorbeeld die tweede auto die dikwijls onbenut stilstaat,’’ aldus Jan Paul van Heemskerck, Directeur van Hely. In overleg met de gemeente Amsterdam, Stadslab en vastgoedbedrijf De Berg heeft Hely de mobiliteitshub met elektrische infrastructuur weten te realiseren. Zo is de wens in elektrisch deelvervoer van de circulaire woon- en werkwijk in vervulling gegaan.  

In Buiksloterham werd al langer gesproken over slimme en duurzame oplossingen voor persoonlijke mobiliteit. In 2018 heeft Stadslab Buiksloterham Circulair het initiatief genomen om deelvervoer mogelijk te maken en gesprekken met Hely gestart. Nu drie maanden na livegang zijn er al ruim 100 gebruikers. ‘‘De reden waarom stadslab voor Hely heeft gekozen is dat zij al snel kwamen met een multimodaal aanbod van geheel elektrisch vervoer’’, aldus Saskia Müller van Stadslab Buiksloterham Circulair.

Plaats op:
Datum: 25 maart 2019
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: Hely Hub
Gerelateerde artikelen  
20-05-2019 Nieuws Den Haag blij met opening nieuwe deelvervoer-hubs Hely
05-06-2019 Nieuws Utrecht start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely
12-04-2019 Nieuws Nieuw deelvervoer voor Haarlem met de start van Hely Hub
14-02-2019 Nieuws Delft start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely
19-08-2019 Nieuws Hely betreedt zakelijke markt met Hely for Business
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.