Nieuws  


Kia valt opnieuw groots in de prijzen tijdens de Red Dot Awards. In 2018 ontving Kia er al drie voor de Stinger, Stonic en Picanto en bij de uitreiking van de 2019 Red Dot Awards in juli neemt Kia opnieuw drie awards mee naar huis. De awards gaan deze keer naar de Ceed hatchback, Ceed Sportswagon en de ProCeed.

Het regent dit jaar designprijzen voor Kia. Begin 2019 ontving Kia al drie iF Design-awards voor de Ceed-familie en nu vallen deze door hun looks opnieuw in de prijzen. De drie Red Dot Awards versterken de reputatie van Kia op het gebied van vooruitstrevend en onderscheidend design. In een periode van meer dan tien jaar heeft Peter Schreyer, President of Design en Chief Design Officer van Kia, het Koreaanse merk een geheel eigen gezicht gegeven. Kia won zijn eerste Red Dot Award in 2009 met de Kia Soul. Sindsdien nam Kia al 24 Red Dot Awards voor modeldesigns in ontvangst.

Dat design een belangrijk onderdeel is bij de ontwikkeling van de Ceed schuilt al sinds de eerste generatie uit 2007 in de naam van het model. Waar de eerste twee generaties werden geschreven als cee’d, voert Kia sinds de derde en tevens huidige generatie de naam Ceed. De betekenis blijft echter hetzelfde: Community of Europe, with European Design.
De nieuwe Ceed-familie is niet alleen voor Europese kopers ontwikkeld, maar ook volledig in Europa ontworpen. Het ontwerpproces gebeurde onder leiding van designdirecteur Peter Schreyer en Gregory Guillaume, Head of Design van Kia in Europa. Ook de ontwikkeling vond in Europa plaats; in Rüsselsheim, Duitsland. Bovendien bouwt Kia de nieuwe Ceed-familie in Europa, namelijk in Zilina, Slowakije.

Plaats op:
Datum: 27 maart 2019
Bron: Kia Motors Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
04-02-2019 Nieuws Kia wint iF-designprijs
07-03-2018 Nieuws Wereldpremière Kia Ceed Sportswagon in Genève
21-03-2019 Nieuws Kia toont eerste schets van stijlvolle Ceed crossover
14-09-2018 Nieuws Nieuwe Kia ProCeed met ruimte en veelzijdigheid van stationwagon
11-10-2018 Nieuws Europees debuut van volledig elektrische Kia e-Niro crossover
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.