Nieuws  
 

Deel.auto, een nieuwe Nederlandse startup met een uniek concept voor locatie-gedreven mobiliteitsoplossingen, heeft deze week een vliegende start gekregen. Mobility Lab, een landelijk initiatief van De Verkeersonderneming, SmartwayZ.NL, gemeente Den Haag en ZO Slim Bereikbaar, selecteerde Deel.auto als één van de 14 startups die nieuwe mobiliteitsoplossingen mogen gaan testen bij grote instanties, gemeenten en het Nederlandse bedrijfsleven.Deel.auto heeft een nieuw, uniek concept ontwikkeld voor 100% elektrische, modulaire en locatie-gedreven mobiliteitsoplossingen. Met dit concept garandeert Deel.auto stadscentra, industriegebieden, bedrijfsterreinen en andere locaties maatwerk in mobiliteit met behulp van slimme EV-oplossingen. Op basis van een doordachte QuickScan biedt Deel.auto voor elke individuele locatie een passende mobiliteitsoplossing die is afgestemd op de lokale behoefte. De oplossingen die Deel.auto inzet, lopen uiteen van e-scooters en 45 km producten tot elektrische auto’s en bestelbussen, van rijbewijs AM tot en met B. Dankzij het modulaire concept van Deel.auto bepaalt de behoefte per locatie de inzet van het aantal EV-producten én de mix van producten. Daarbij voorziet Deel.auto tevens in de bijbehorende laadinfrastructuur.

Een centraal element in de volledige customer journey van Deel.auto vormt de Deel.auto app. Met deze app wordt enerzijds de mobiliteitsbehoefte van de gebruiker gekoppeld aan het meest geschikte EV-product op de locatie. Anderzijds koppelt de app ook de achtereenvolgende gebruikers van een EV van Deel.auto aan elkaar, om zo het sociale karakter van het deelconcept te versterken.

In amper anderhalf jaar tijd heeft Deel.auto het innovatieve mobiliteitsconcept ontwikkeld, uitgewerkt en gerealiseerd, met behulp van aansprekende partners. Zo is de Provincie Noord-Brabant partner en ondersteunt ze de volledige ontwikkeling van dit initiatief. WeGo is leverancier van de telematicasystemen en Faceworks verzorgt de bouw van de unieke customer journey-applicatie. EcoTap ontwikkelt samen met Deel.auto de benodigde modulaire laadinfrastructuur per locatie. Verder faciliteert de Rabobank de financiering van het project en staat Interpolis garant voor de verzekering van de EV-producten. Bijzonder aan dat laatste is dat die verzekering tevens producten dekt die ook als deeloplossingen voor consumenten beschikbaar worden gemaakt.

Stroomversnelling: grootschalige testfase dankzij Mobility Lab
In het tweede kwartaal van 2019 start Deel.auto bij de Leerfabriek in Oisterwijk met de eerste testfase van het modulaire mobiliteitsconcept en de app. Dankzij de selectie als mobiliteits-startup door Mobility Lab is Deel.auto echter in een enorme stroomversnelling geraakt. Dat betekent dat het bedrijf na de zomer een grootschalige testfase gaat uitrollen bij een aantal zogenaamde ‘launching customers’ van Mobility Lab; veertig grote bedrijven, instanties en lokale/regionale overheden die zich met een specifiek mobiliteitsprobleem bij Mobility Lab hebben gemeld, en bereid zijn om startups te ondersteunen om hun innovatieve prototype te laten testen in de praktijk. Voorbeelden van ‘launching customers’ zijn Ahoy, Automotive Campus, verschillende Brainports, tal van gemeenten, de Provincie Noord-Brabant, het Havenbedrijf Rotterdam, de Efteling, Prorail, Eindhoven Airport en de Hightech Campus in Eindhoven.


Plaats op:
Datum: 2 april 2019
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: Deel.auto
Gerelateerde artikelen  
26-03-2019 Nieuws Veertien startups door in Mobility Lab
22-03-2019 Nieuws Veertien startups door in Mobility Lab
18-11-2019 Nieuws Derde editie Mobility Lab wederom een succes
15-01-2019 Nieuws Mobility Lab editie drie zoekt startups
28-03-2017 Nieuws Start testomgeving voor Smart Mobility in Noord-Brabant
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.