Nieuws  
 


Bij de presentatie van de jaarcijfers van 2018 heeft SEAT zijn elektrificatiestrategie aangekondigd. Over twee jaar omvat het SEAT-gamma zes geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen. De eerste twee zijn de Mii en el-Born. Van de nieuwe generatie Leon en Tarraco komen ook plug-in hybrideversies beschikbaar en dat geldt ook voor de CUPRA Leon en CUPRA Formentor.

Voor het eerst in de geschiedenis gaat SEAT samen met het merk Volkswagen een voertuigplatform ontwikkelen. Het gaat hierbij om een compactere versie van het MEB-platform voor elektrisch aangedreven modellen. Op dit nieuwe platform kunnen e-auto’s met een lengte van circa 4 meter worden gebouwd. Dat worden niet alleen SEATs, maar ook modellen van andere merken binnen de Volkswagen Groep. Het doel van het platform is om per 2023 bereikbare e-mobility mogelijk te maken met een model dat vooral geschikt is voor gebruik in de stad. De basisprijs voor een dergelijk model bedraagt minder dan 20.000 euro.

“SEAT heeft een nieuwe rol gekregen binnen de Volkswagen Groep, met een nog grotere verantwoordelijkheid,” verklaart Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG. “De resultaten van afgelopen jaar onderstrepen SEAT’s potentieel om groeikansen te benutten en daarmee nieuwe markten aan te boren. Het nieuwe, compacte elektrische platform betekent een belangrijke stap voorwaarts op weg naar elektrische mobiliteit die nog betaalbaarder is. In dat proces gaat SEAT de eerste elektrische auto ontwikkelen die speciaal ontworpen is voor het gebruik in de stad.”

Het e-mobilityoffensief van SEAT is ook gericht op micromobiliteit. SEAT heeft zijn visie daarop al laten blijken met onder meer de ultracompacte Minimó concept car en de SEAT eXS kickscooter. Beide elektromodellen zijn door hun compacte afmetingen en wendbaarheid uitermate geschikt voor de stad.

Plaats op:
Datum: 28 maart 2019
Bron: Pon Automobielhandel Seat
Gerelateerde artikelen  
12-09-2019 Nieuws SEAT op IAA plankgas richting e-mobiliteit
04-12-2018 Nieuws Introductie SEAT op Chinese markt in 2021
05-03-2019 Nieuws SEAT concept car in Genève: elektrische gamechanger
18-04-2019 Nieuws SEAT vergroot aardgaspotentieel
14-06-2019 Nieuws Nieuw de SEAT Mii electric
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.