Nieuws  
 


ROC Midden Nederland gaat race aan op waterstofOp vrijdag 5 april zetten de studenten van ROC Midden Nederland alles op alles om de NK Waterstof Challenge in Assen te winnen. Deze zogenaamde Horizon Grand Prix is een endurance race (binnen 6 uur een zo groot mogelijke afstand afleggen) met op afstand bestuurbare modelauto’s. Maanden lang heeft het multidisciplinaire raceteam van ROC Midden Nederland (Tech, ICT en Automotive College) zichzelf opgesloten in labs, werkplaatsen en praktijkruimtes op de Tech Campus in Nieuwegein. Met maar één doel; de meest duurzame waterstofauto (schaal één op tien) bouwen om het NK te winnen.

Het team dat er in slaagt om na zes uur de meeste ronden af te leggen én nog rijdend over de finish komt, mag zich Nederlands kampioen noemen. Dit team vertegenwoordigt Nederland in juni op de Wereldkampioenschappen in Praag. Hier komen teams uit Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slovenië, Rusland, Amerika, Polen, Engeland en de Verenigde Emiraten bijeen om tegen elkaar te strijden.
 
Deelnemers en prijzen NK Waterstof Challenge
Deelnemende teams zijn: TT Instituut Assen, Summa College Helmond, ROC Midden Nederland Nieuwegein, Deltion College Zwolle, Aventus Apeldoorn, Alfa College Groningen.
Naast de endurance race worden er door sponsoren en partners verschillende prijzen uitgereikt;
NAM NK Horizon Grand Prix Award, Holthausen Economy Award, Hobby Time Innovation Award, Horizon Body Award, Drenthe Pit Award en de Assen Presentation Award.

Bedrijven en Partners Horizon Grand Prix
Op het evenement zijn er verschillende (duurzame) bedrijven en partners aanwezig zoals Holthausen die een lezing geven over de door waterstof aangedreven Hesla (omgebouwde Tesla) en de Hyunday IX35 FCEV. Ook de TU Delft en het Ministerie van Defensie zijn aanwezig en geven lezingen over hun deelname en bijdrage aan technische innovaties zoals het Forze Hydrogen Electric Racing Team Delft (TU Delft).

 

Plaats op:
Datum: 9 april 2019
Gerelateerde artikelen  
12-04-2018 Nieuws Tech Campus team racet met waterstofauto
24-08-2018 Nieuws TU Delft verbreekt ronderecord met zelfgebouwde waterstofauto
21-08-2019 Nieuws Wereldwijde primeur voor waterstof racewagen TU Delft
16-07-2019 Nieuws Waterstofwagen TU Delft is op dreef
05-06-2019 Nieuws Subaru XV en Impreza gooien ook hoge ogen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.