Nieuws  
 

Met het leggen van de eerste steen van de eerste accufabriek zet de Mercedes-Benz fabriek Untertürkheim zijn transformatie naar hightech locatie voor elektromobiliteit voort. De nieuwe accufabriek in het fabrieksgedeelte Brühl is een belangrijk bestanddeel van het wereldwijde accu-productienetwerk van Mercedes-Benz Cars met in totaal negen accufabrieken op zeven locaties op drie continenten. Aan het einde van dit decennium zal Mercedes-Benz Cars in het fabrieksgedeelte Brühl bij Esslingen op een oppervlak van 12.000 m2 in een nieuwe, CO2-neutrale accufabriek bijzonder efficiënte aandrijfaccu’s produceren voor toekomstige Mercedes-Benz elektroauto’s van het product- en technologiemerk EQ.Bij de ceremonie ter gelegenheid van het leggen van de eerste steen waren aanwezig: Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en Hoofd Mercedes-Benz Cars, Winfried Kretschmann, minister-president van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, Wolfgang Reimer, regeringspresident van het district Stuttgart en dr. Jürgen Zieger, burgermeester van de stad Esslingen, Frank Deiß, Hoofd Productie Powertrain Mercedes-Benz Cars en locatieverantwoordelijke van de Mercedes-Benz fabriek Untertürkheim en Michael Häberle, OR-voorzitter van de Mercedes-Benz fabriek Untertürkheim.
“Het leggen van de eerste steen van de accufabriek in de Mercedes-Benz fabriek Untertürkheim is een goed signaal voor de duurzaamheid van mobiliteit en het onderstreept het belang van de productielocatie. De accufabriek in het fabrieksgedeelte Brühl staat voor onze belofte zowel onze auto’s als de productie ervan nog milieuvriendelijker te maken. We zullen in de toekomst de accu, die het kloppend hart van de elektroauto’s vormt, zelf gaan bouwen“, aldus Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en Hoofd Mercedes-Benz Cars.
De accu is een kerncompetentie van de elektromobiliteit en een integraal onderdeel van de autoarchitectuur. De intelligentie van de accu zit ‘m in het totaalpakket van hard- en software. De ontwikkeling, productie en integratie van complexe accusystemen behoort tot de kerncompetenties van Mercedes-Benz Cars.

Plaats op:
Datum: 18 april 2019
Bron: Mercedes-Benz Cars
Gerelateerde artikelen  
24-10-2016 Nieuws Daimler bouwt aan productienetwerk voor lithium-ion-accu’s
19-03-2018 Loopbaan Niels Kowollik nieuwe Managing Director Mercedes-Benz Cars Nederland B.V.
12-04-2019 Nieuws Samenwerking Mercedes-Benz met ENGIE voor elektrische laadpunten
08-05-2019 Nieuws Verkoop en productie Mercedes-Benz EQC van start
04-07-2008 Nieuws Mercedes Benz leasing in paddestoel van importeur
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.