Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Bridgestone verlegt de grenzen van vraag en aanbod met de nieuwste bandentechnologie. Dit wordt aangetoond door de nieuwe X5, 8 serie en 3 serie, die allemaal Bridgestone-banden onder zich hebben als originele uitrusting.

Het aantal Bridgestone-uitrustingen van BMW is sinds de eerste samenwerking tussen de twee bedrijven in 1995 continu gegroeid. Wereldwijd levert Bridgestone nu originele modellen voor alle bandenmaten van de gehele BMW-reeks. De OE-banden die Bridgestone levert, zijn speciaal ontwikkeld voor elk type auto - een proces dat doorgaans meer dan twee jaar in beslag neemt. Dit heeft ertoe geleid dat Bridgestone de rolweerstand heeft verlaagd, waardoor het brandstofverbruik daalt en de levensduur van de banden verbetert. Tegelijkertijd heeft Bridgestone de veiligheid, het remmen, het rijgedrag en het comfort verder verbeterd. Daarnaast is er de Run-Flat-technologie, waarmee voertuigen op lekke banden kunnen blijven rijden, en de innovatieve 'ologische' technologie - speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de unieke eisen van elektrische auto's zoals de BMW i3, i3s en i8.Tijdens de ontwikkeling van de originele uitrustingen voor de BMW X5 werd duidelijk dat de banden een soepele rit zouden moeten leveren. Bridgestone verfijnde de banden om naadloos samen te werken met de elektronisch gestuurde schokdempers, de vijfvoudige achterwielophanging en de instelbare luchtvering op de SUV met vierwielaandrijving.

Na uitgebreide fine-tuning en tests werden acht Bridgestone modellen goedgekeurd door BMW, variërend in grootte van 18" tot 21", als originele uitrusting voor de X5 in Europa. De Alenza 001 band is gekozen als zomerband voor zijn uitstekende prestaties, superieure controle en uitzonderlijke respons op nat en droog wegdek. De Blizzak LM001, die bekend staat om zijn uitzonderlijke tractie en prestaties op sneeuw en natte sneeuw, werd goedgekeurd als winterband. Meerdere modellen zijn tevens voorzien van Bridgestone's Run-Flat-technologie.

Voor de nieuwe 8 serie ontwikkelde Bridgestone banden die het comfort en de sportieve prestaties van het voertuig ondersteunen. Met behulp van een innovatief mengproces werden unieke materialen gecombineerd om een bandensamenstelling te creëren met uitstekende grip op nat en droog wegdek, en een stijfheid die helpt bij het nemen van bochten. Bridgestone is trots dat de Turanza T005 en Potenza S007 zijn goedgekeurd voor gebruik als originele uitrusting op de 8-serie. Een aantal geselecteerde modellen zijn ook voorzien van Run-Flat-technologie.


Plaats op:
Datum: 26 april 2019
Bron: Bridgestone
Gerelateerde artikelen  
15-02-2019 Nieuws Bridgestone behaalt beste OEM-resultaten in 2018
17-04-2019 Nieuws Bridgestone's Turanza T005 scoort hoog als zomerband
31-10-2018 Nieuws Bridgestone breidt de DriveGuard Run-Flat-technologie uit
05-10-2017 Nieuws Solar Team Eindhoven rijdt op Bridgestone banden
26-06-2018 Nieuws Bridgestone lanceert zijn eerste all-season touringband
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.