Nieuws  

Opel legt de laatste hand aan de zesde generatie Corsa, waarvan de levering dit najaar start. Het model is ontwikkeld met behulp van de nieuwste, meest geavanceerde virtuele technologie.

De nieuwe Corsa ondergaat momenteel nog een serie finale praktijktests. Ingenieurs van Opel zijn in januari naar het Zweedse Lapland boven de poolcirkel afgereisd om onderstel, motoren, elektronische systemen en verlichting te beproeven. Dat gebeurt al rijdend op bevroren meren en besneeuwde wegen. Pre-productieversies van de nieuwe Corsa zitten middenin een generale repetitie op de testbanen van het testcentrum Dudenhofen in Duitsland. Verder is de Corsa blootgesteld aan elektromagnetische proeven in Rüsselsheim.

“Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe generatie Opel Corsa is veel aandacht besteed aan het verhogen van de efficiëntie”, zegt Thomas Wanke, Global Lead Development Engineer, Vehicle Performance. Voor de vierde keer in zijn carrière is hij betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie Corsa. “Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger, waardoor hij minder brandstof verbruikt en meer rijplezier biedt. Net als bij de voorgaande modelgeneraties waaraan ik gewerkt heb, testen we het onderstel op verschillende Europese wegen, inclusief de Duitse Autobahnen. We willen dat de berijder profiteert van een topchassis met de best mogelijke balans tussen veiligheid, comfort en rijplezier.”

Plaats op:
Datum: 3 mei 2019
Bron: Opel Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
28-05-2019 Nieuws Zesde generatie Opel Corsa gaat elektrisch
26-06-2019 Nieuws Nieuwe Opel Corsa
16-04-2019 Nieuws Nieuwe Opel Corsa weegt minder dan duizend kilo
06-06-2019 Nieuws Opel gaat elektrisch
06-08-2019 Nieuws Nieuwe aerodynamische Opel Corso
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.