Nieuws  
 

Donderdag 16 mei opende wethouder Robert van Asten officieel de nieuwe Hely Hub in Den Haag, waarmee divers deelvervoer op drie locaties voor de stad beschikbaar wordt. In de Binckhorst en Bezuidenhout kunnen bewoners en werkenden via één app fietsen, e-bikes, bakfietsen en auto’s huren. Met de Hely Hub wil de gemeente Den Haag mobiliteit duurzamer en toegankelijker maken.

Robert van Asten, wethouder van Mobiliteit, Cultuur en Strategie van gemeente Den Haag, licht tijdens het kick-off event in Binckhorst zijn enthousiasme over de Hely Hub toe. “Geweldig dat er in onze stad allemaal slimme initiatieven ontstaan op het gebied van deelvervoer. Goed dat juist hier op de Binckhorst, een woonwijk in opbouw, de eerste hub in gebruik wordt genomen”, aldus Van Asten.Op de hub locaties staan de vervoermiddelen van verschillende mobiliteitspartners. ‘‘Door meerdere vervoersopties beschikbaar te stellen via één app stimuleren we gebruikers om vaker de e-bike te pakken in plaats van de auto’’, aldus Jan Paul van Heemskerck, Directeur van Hely.

Het toegankelijker maken van deelvervoer staat hoog op de agenda van de gemeente Den Haag. “Den Haag wordt steeds drukker en een mobiliteits-hub kan eraan bijdragen dat onze stad bereikbaar blijft”, aldus wethouder Robert van Asten. Jan Paul van Heemskerck vult aan: “Door te delen kunnen we de huidige capaciteit van de vervoermiddelen beter benutten en is er veel minder behoefte aan bijvoorbeeld die tweede auto die dikwijls onbenut stilstaat.”De Binckhorst heeft sinds april kunnen proeven van de hub locatie bij de Caballero Fabriek en krijgt in juni een extra locatie op Maanplein. Ook in Bezuidenhout komt in juni een hub op de Parkbee-locatie op de Carpentiersstraat.

Plaats op:
Datum: 20 mei 2019
Bron: Hely
Gerelateerde artikelen  
05-06-2019 Nieuws Utrecht start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely
25-03-2019 Nieuws Amsterdamse primeur voor Buiksloterham met elektrisch deelvervoer van Hely
14-02-2019 Nieuws Delft start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely
12-04-2019 Nieuws Nieuw deelvervoer voor Haarlem met de start van Hely Hub
14-11-2019 Nieuws Alle soorten deelvervoer binnen één app
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.