Nieuws  
 

Bridgestonestelt een selectie voor van premium- en innovatieve banden, industriële producten en gerichte oplossingen die specifiek werden ontwikkeld voor de industrie.

Bridgestone ondersteunt klanten door de uitdagingen waarmee zij elke dag worden geconfronteerd te herkennen en op te lossen. In een snel veranderende sector én wereld is Bridgestone pionier met nieuwe producten en digitale oplossingen. Daarmee biedt het bedrijf antwoorden aan de wagenparken, de OEM’s (Original Equipment Manufacturers) en de noden van klanten voor toegankelijke, duurzame en efficiënte oplossingen, terwijl ze de toekomst van mobiliteit mee vormgeven.

Banden
Bridgestone staat bekend om haar banden voor alle soorten voertuigen: van fietsen tot vliegtuigen en zelfs de grootste mijnvrachtwagens ter wereld. Bridgestone stelt de volgende gloednieuwe producten voor:

VSDL Loader tyre 33/65R29 – De eerste wiellader-band die de voordelen van een superwijde basis 65-serie combineert met het diepe Bridgestone VSDL-loopvlakpatroon. Deze combinatie levert een nieuw niveau van dynamische stabiliteit en lage gronddruk, terwijl de weerstand tegen inrijdingen en schade behouden blijft.

VLTS Articulated Dump Truck (ADT) tyre – Deze band werd specifiek ontworpen voor de 60t ADT van Volvo. Het profiel is nog dieper dan dat van de VLT E3-band en levert daardoor ongelooflijke tractie, evenals de sterkte en betrouwbaarheid waar Bridgestone voor gekend staat.

De andere banden tonen het zeer gevarieerde assortiment dat Bridgestone levert voor bouwmachines, bouwvoertuigen, machines voor bouwmateriaal, mijnbouwvoertuigen en ander bouwmateriaal.

Industriële producten
Bridgestone speelt een belangrijke rol in het voldoen aan de industriële voorwaarden voor rubberproducten uit de bouwindustrie: rubberen rupsbanden, remblokken, hydraulische slangen en cabine- en motorsteunen. Dankzij de uitgebreide R&D, het design en de testmiddelen kan Bridgestone een breed productportfolio van hoge kwaliteit aanbieden om te voldoen aan de vereisten van de OEM’s in de bouwindustrie. Enkele nieuwe geavanceerde technologieën:

Firestone Airmount – Deze luchtveer is instelbaar. Hierdoor kan de gebruiker voldoen aan specifieke eisen zoals een verschil in gewicht, dat kan variëren tussen honderden of duizenden kilo’s, om zo een stabiel oppervlak te behouden, zelfs als ladingen verschuiven. Ze bieden een uitstekende isolatie van trillingen.

Firestone Marsh Mellow – De met stof versterkte rubberen Marsh Mellow-cilinders zijn virtueel onverwoestbaar, hoeven niet opgeblazen te worden met lucht en beschermen zo alsnog de systemen tegen de gevolgen van structureel overgebrachte trillingen. Ze zijn geschikt voor het gebruik op apparatuur zoals trillende schermen en ze fungeren als passieve isolatoren met een standaard die verder gaat dan die van stalen veren.

De uitgebreide selectie van industriële producten van Bridgestone en Firestone geven een volledig beeld van hun kwalitatieve producten.

Oplossingen
Het succes van Bridgestone is natuurlijk niet alleen afhankelijk van kwaliteitsbanden en specifiek industrieel materiaal. Bridgestone heeft digitale oplossingen ontwikkeld die het potentieel van deze producten maximaliseert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van digitale technologie om de productiviteit te verhogen, stilstand te verminderen, het operationele potentieel te maximaliseren en de veiligheidsrisico’s te minimaliseren in voertuigen en machines. In het kader van de Total Tyre Care-aanpak presenteert Brigestone twee specifieke tools:

Tirematics TPMS – Het eerste controlesysteem voor bandenspanning dat zich allereerst richt op het meten van de bandenspanning voor individuele machines. Het systeem voorkomt dat voertuigen op een te lage bandenspanning rijden, een probleem dat vaak voorkomt. Geautomatiseerde drukcontroles identificeren het nodige werk, zonder de rit te onderbreken of stil te staan, wat vaak wel het geval is bij fysieke controles of bij schade aan banden met een te lage bandenspanning.

FleetPulse – Een geavanceerde web- en mobiele applicatie die fleet customers helpt om de gezondheid en prestaties van voertuigen te maximaliseren. Dit terwijl de productietijd wordt verbeterd, de totale eigendomskosten worden verlaagd en de activiteiten worden gedigitaliseerd. Tegelijkertijd helpt FleetPulse om de hoge veiligheidsnormen te bereiken die de industriële sector vereist.

FleetPulse bestaat uit:
- Een checklist voor voertuigen die de chauffeur moet controleren,
- Bandenspanningsmetingen uitgevoerd door Tirematics Technology,
- Een planning voor het verhelpen van defecten, geregeld door FleetPulse of de Maintenance Manager.

De gegevens die FleetPulse verzamelt, worden samengevoegd om inzicht te krijgen in de werking van het voertuig. Dit kan gaan van de goedkeuring van onderhoud en reparaties tot de extractie van gegevens om de naleving ervan te garanderen.

Plaats op:
Datum: 24 mei 2019
Categorie: Banden
Bron: Bridgestone Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
17-06-2019 Nieuws Bridgestone breidt aanbod van mobiliteitsoplossingen uit
26-04-2019 Nieuws Bridgestone slaat een nieuwe weg in met OE
15-02-2019 Nieuws Bridgestone behaalt beste OEM-resultaten in 2018
15-11-2016 Nieuws Bandenfabrikant Bridgestone verlengt miljoenencontract met Fujitsu
31-10-2018 Nieuws Bridgestone breidt de DriveGuard Run-Flat-technologie uit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.