Nieuws  
 

De eerste multimodale mobiliteitshub van Hely in samenwerking met gemeente Utrecht en woningcorporatie Bo-Ex is vanaf 1 juni 2019 beschikbaar aan de Gabriël Metsustraat. Met een multimodale hub kunnen bewoners in en rondom de Schildersbuurt via één app (elektrische) auto’s, bakfietsen en e-bikes van diverse mobiliteitsaanbieders gebruiken. De opening van de Hely Hub sluit aan bij het mobiliteitsplan van gemeente Utrecht, waarmee stappen worden gezet naar het gezonder, aantrekkelijker en beter bereikbaar maken van de stad en de straat.

Hely biedt gebruikers de mogelijkheid om via één abonnement gebruik te maken van de vervoermiddelen van Cargoroo, Urbee en MyWheels. Hierdoor hoeft de consument niet voor iedere aanbieder een apart account aan te maken, aparte kosten te betalen en te vergelijken. Jan Paul van Heemskerck, Directeur van Hely, zegt hierover: ‘‘Door meerdere vervoersopties beschikbaar te stellen via één app stimuleren we gebruikers om vaker de e-bike te pakken in plaats van de auto. Door te delen kunnen we de huidige capaciteit van de vervoermiddelen beter benutten en is er veel minder behoefte aan bijvoorbeeld die tweede auto die dikwijls onbenut stilstaat. Op deze manier is de mobiliteitshub een geschikte oplossing om parkeerdruk te verminderen en levert het een bijdrage aan een autoluwere binnenstad en een beter milieu.”

Na een succesvolle uitrol van de Hely Hubs in andere grote steden als Amsterdam, Delft, Haarlem en Den Haag, besloot ook gemeente Utrecht om een multimodale mobiliteitshub in de stad te plaatsen. Utrecht groeit hard, waardoor er steeds meer  verkeer komt en de parkeerdruk stijgt. De gemeente Utrecht heeft voor dit probleem een concreet mobiliteitsplan gemaakt, met als doel de stad en straat gezonder, aantrekkelijker en beter bereikbaar maken. Door een goed alternatief aan te bieden voor een (tweede) auto, zijn er minder parkeerplekken nodig en komt er daardoor meer ruimte vrij voor andere invullingen van de openbare ruimte. “Naast de parkeerdruk, is de Hely Hub ook voordelig voor de bewoners in de buurt. Een auto aanschaffen en onderhouden is namelijk gewoon erg duur, waarvoor deelvervoer een goed en goedkoper alternatief is”, aldus Rolf van der Weide van Bo-Ex.

Plaats op:
Datum: 5 juni 2019
Bron: Hely
Gerelateerde artikelen  
20-05-2019 Nieuws Den Haag blij met opening nieuwe deelvervoer-hubs Hely
14-02-2019 Nieuws Delft start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely
25-03-2019 Nieuws Amsterdamse primeur voor Buiksloterham met elektrisch deelvervoer van Hely
12-04-2019 Nieuws Nieuw deelvervoer voor Haarlem met de start van Hely Hub
14-11-2019 Nieuws Alle soorten deelvervoer binnen één app
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.