Nieuws  
 

Momenteel wordt de nieuwe Forester, nog ver voor zijn marktintroductie eind dit jaar, via sneak previews aan belangstellenden gepresenteerd en nu al heeft het model zijn eerste prijs te pakken. De nieuwe Forester won de Grand Prix Award *1omdat hij de meeste punten*2heeft gehaald in het Japan New Car Assessment Program (JNCAP), de belangrijkste Japanse veiligheidstest.De Forester verdiende ook de Advanced Safety Vehicle Triple Plus (ASV +++), de hoogst mogelijke score in diezelfde proeven. Ook de Subaru XV en Impreza gingen met de hoogste ASV+++-waardering aan de haal.  

Met het winnen van de Grand Prix Award dit jaar is het de tweede keer dat Subaru deze prestigieuze prijs voor de hoogste score weet te winnen. In 2017 haalden de Impreza en de SUBARU XV dezelfde award binnen*3. Het onderstreept eens te meer de enorme inspanningen die het Japanse merk levert om veilige auto’s te bouwen. De JNCAP-veiligheidstests worden uitgevoerd door het ministerie van Land, Infrastructuur, Vervoer (MLIT) in samenwerking met National Agency for Automotive Safety & Victims’ Aid (NASVA), een bureau dat de veiligheid van auto’s onderzoekt en verkeersslachtoffers helpt.

Naast de Forester vielen ook de Subaru XV en Impreza deze week in de prijzen met de hoogste veiligheidsbeoordeling in het Japanse New Car Assessment Program (JNCAP) van 2018-2019. Van beide modellen werden de preventieve veiligheidsprestaties getest en als beste beoordeeld. Het leverde ook daar de waardering Advanced Safety Vehicle Triple Plus (ASV +++ *4) op.

Grootste gemene deler van de drie winnende modellen is hun bodemplaat. De nieuwe Forester is evenals de Subaru XV en de Impreza gebouwd op het Subaru Global Platform, een bodemplaat die niet alleen stijf is, maar ook een uitstekende bescherming van passagiers biedt door verbeterde energieabsorptie, ook in geval van een botsing. Gecombineerd met de geoptimaliseerde carrosseriestructuur en het toepassen van hoogwaardig staal op belangrijke plaatsen, biedt de Forester optimale passagiersbescherming bij frontale, zijwaartse en achterwaartse botsingen, met een minimale gewichtstoename bovendien.

Plaats op:
Datum: 5 juni 2019
Bron: Subaru
Gerelateerde artikelen  
10-02-2016 Subaru met primeur naar Genève
20-04-2008 Nieuws Subaru financial services een feit
02-03-2016 Subaru XV Concept
23-11-2011 Nieuws EuroNCAP: Chinese auto’s op weg naar kwaliteit
09-04-2019 Nieuws ROC Midden Nederland gaat racen op waterstof
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.