Nieuws  
 

In een snel veranderend bedrijfsklimaat stellen wereldwijde mobiliteitstrends de wagenparken voor grote uitdagingen. Meer dan ooit tevoren staan eigenaars en beheerders van wagenparken onder druk om hun productiviteit te maximaliseren en hun totale eigendomskosten te minimaliseren.

Met het oog op deze uitdagingen evolueert Bridgestone van een eersteklas bandenfabrikant naar een leider in mobiliteitsoplossingen. Zo wilt Bridgestone ervoor zorgen dat het wagenpark en de OEM-partners kunnen blijven profiteren van maximaal gemak, duurzaamheid en efficiëntie.

Meer dan ooit investeert Bridgestone in haar assortiment van hoogwaardige banden en digitale mobiliteitsoplossingen, die wagenparken helpen bij de uitdagingen waar ze voor staan. Bridgestone kondigt de lancering aan van twee nieuwe banden in het Trucks & Bus assortiment: Duravis R002 en COACH-AP 001, in aanvulling op het onlangs gelanceerde Ecopia 002.

De bevolkingsgroei, verstedelijking en de opkomst van e-commerce stellen hoge eisen aan het personen- en goederentransport; de klimaatverandering en de druk van de wetgeving maken van een verlaagde CO2-uitstoot een prioriteit; de groeiende invloed van CASE mobility (geconnecteerd, autonoom, gedeeld en elektrisch) dwingt de industrie om zichzelf te vernieuwen. Het zijn uitdagende tijden voor wagenparken.

Om haar klanten te helpen in deze tijden van verandering, is Bridgestone volop aan het transformeren. De afgelopen jaren heeft het bedrijf aanzienlijk geïnvesteerd in zijn digitale mogelijkheden en heeft het een reeks digitale toepassingen ontwikkeld, zoals Total Tyre Care en FleetPulse, om wagenparken te ondersteunen met data-gebaseerde inzichten, gebruiksgemak en efficiëntie.

Total Tyre Care is een serie aanvullende bandenoplossingen van Bridgestone, die gebruikmaakt van geavanceerde technologieën en systemen. De oplossing bewaakt, onderhoudt en beheert autobanden om optimale veiligheid te garanderen en onderhoudskosten van banden te verlagen. Klanten kunnen kiezen uit pakketten met onder andere de Toolbox voor bandencontrole, Fleetbridge voor bandenbeheer, Basys voor karkasbeheer, of de Tirematics voor bandenspanning en onderhoud. Omdat elk wagenpark uniek is, kunnen alle oplossingen van Bridgestone aangepast worden aan individuele behoeften.

FleetPulse is een drie-in-één-oplossing van Bridgestone: het geeft wagenparkbeheerders realtime inzicht in de gezondheid van hun voertuigen, het verlaagt de onderhoudskosten en het verlengt het de tijd op de weg. Het vergemakkelijkt dus het wagenparkbeheer. FleetPulse wordt ook uitgerust met ingebouwde hardware voor het controlesysteem van bandenspanning. Zo wordt de bandenspanning geoptimaliseerd en kunnen wagenparken ongewenste kosten en CO2-emissies vermijden.

De recente overname van TomTom Telematics, de nummer één leverancier van digitale fleetoplossingen in Europa, vervolledigt het aanbod voor beheerders en eigenaars van wagenparken. WEBFLEET, de bekroonde fleetoplossing van TomTom Telematics, ondersteunt bedrijven met realtime informatie over de locaties van voertuigen, geeft inzicht in het rijgedrag, levert gegevens over het brandstofverbruik en geeft de mogelijkheid om te communiceren met hun team.

Nieuwe premium banden voor maximale efficiëntie
De drie nieuwe producten in het Truck & Brus segment, Duravis R002, COACH-AP 001 en Ecopia H002, zijn ontwikkeld, getest en geproduceerd in Europa. De Duravis R002 biedt een uitstekende weerstand tegen slijtage waardoor de operationele kosten van het voertuig aanzienlijk verlagen. Het eerste product in het Coach segment van Bridgestone, de COACH-AP 001, biedt efficiëntie en comfort aan coach bus bedrijven zonder enig verlies aan veiligheid. En de onlangs gelanceerde Ecopia H002 is een brandstofzuinige band die ontworpen is om het wagenpark op lange termijn te helpen hun operationele kosten en CO2-uitstoot te verlagen. Alle drie de producten zijn volledig in overeenstemming met de veeleisende EU-wetgeving, op het gebied van CO2-uitstoot en geluid.

De drie nieuwe banden zullen traceerbaar worden gemaakt met het elektronische identificatiesysteem RFID (radiofrequentie-identificatie). Dit helpt klanten die op zoek zijn naar connectiviteit en voorspellend onderhoud op de weg.

Plaats op:
Datum: 17 juni 2019
Bron: Bridgestone
Gerelateerde artikelen  
01-04-2019 Nieuws Bridgestone Europe rondt overname TomTom Telematics af
24-05-2019 Nieuws Innovaties van Bridgestone
23-01-2019 Nieuws Bridgestone Europe koopt TomTom Telematics
10-09-2019 Nieuws Webfleet Solutions nieuwe bedrijfsnaam TomTom Telematics
05-10-2017 Nieuws Solar Team Eindhoven rijdt op Bridgestone banden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.