Nieuws  
 

Met 180 kilometer per uur over de Duitse Autobahn, links rijden in Engeland, de ellenlange tunnels in Zwitserland of de beruchte chaos op de Périphérique: een autovakantie zorgt in ieder land voor uitdagingen. Met oog op de zomervakanties onderzocht* vergelijkingssite Autoverzekering.nl het rijgedrag van Nederlanders in binnen- en buitenland. Hieruit blijkt dat ongeveer een op de drie Nederlanders (31%) autorijden in het buitenland best spannend vindt.

Vrouwen geven dubbel zo vaak commentaar als meerijder
Naast dat een reis voor de nodige spanning kan zorgen, kunnen degenen die voorin of op de achterbank zitten goedbedoelde adviezen beter voor zich houden als ze het gezellig willen houden tijdens de rit. Uit het onderzoek blijkt dat de ruime meerderheid (61%) het irritant vindt als anderen zich met hun rijstijl bemoeien. Zelf geeft maar een kwart toe zo’n bijrijder te zijn, waarvan vrouwen (35%) vaker dan mannen (17%).

Kwart bestuurders heeft een auto-ongeluk gehad
Nederlanders maken heel wat kilometers, maar komen niet altijd zonder brokken aan op hun eindbestemming. Zo heeft een kwart ooit een aanrijding met een ander voertuig gehad. Bij mannen ligt dit percentage bijna tien procent hoger dan bij de vrouwen. Ook heeft acht procent van de Nederlanders weleens een auto total loss gereden. Van de ondervraagden geeft 62 procent aan ooit een keer een vorm van schade gereden te hebben.


Plaats op:
Datum: 20 juni 2019
Bron: Autoverzekering.nl
Gerelateerde artikelen  
29-10-2019 Nieuws Merendeel Nederlanders leent auto liever niet uit
07-07-2016 Nieuws Mannen letten op de weg, vrouwen zorgen voor gezelligheid
22-07-2019 Achtergrondartikelen Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties
19-12-2019 Nieuws Bijna helft automobilisten vermijdt rijden met slecht weer
19-06-2019 Nieuws Driekwart automobilisten biecht deukschade eerlijk op
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.