Nieuws  

De Verkeersveiligheid Groep Nederland vierde vandaag een bescheiden feestje met de ingebruikname van 12 nieuwe Mercedes-Benz A-klasse voertuigen. De Verkeersveiligheid Groep Nederland gaat deze auto’s inzetten voor rijtrainingen op het Safety Experience Center (SEC) in Rosmalen.

Met meer dan 85.000 cursisten per jaar is de Verkeersveiligheid Groep Nederland het grootste en meest toonaangevende verkeersopleidingsinstituut in Nederland. “De nadruk ligt bij ons op een veilige en duurzame deelname aan het verkeer”, vertelt salesmanager Collin Bell. “Daarbij focussen wij ons op inzicht en risicobewustzijn. Eén van de middelen die wij daarvoor tot onze beschikking hebben, is ons unieke SEC. Daar kunnen we op een 1.900 meter lang trainingsparcours in vijf verschillende banen die omstandigheden simuleren die in de dagelijkse praktijk vaak de aanleiding vormen tot ongevallen.”

De cursisten maken daarbij gebruik van voertuigen van de Verkeersveiligheid Groep Nederland. “Wij laten de deelnemers om meerdere redenen de training met onze voertuigen ervaren. Eén daarvan is dat wij de cursisten graag laten kennismaken met de nieuwste veiligheidssystemen en techniek waarover moderne auto’s beschikken”, aldus Collin Bell. “Dat is sinds 2017 een belangrijke afweging om voor Mercedes-Benz te kiezen.”Daarbij speelt Mercedes-Benz dealer Rüttchen in Den Bosch een belangrijke rol. “Wij hebben met deze 12 nieuwe A-klasses erbij inmiddels 44 voertuigen geleverd aan de Verkeersveiligheid Groep Nederland”, aldus operationeel directeur Tommy Derks van Rüttchen Den Bosch, Tiel en Gorinchem. “Maar voor ons is de samenwerking met de Verkeersveiligheid Groep Nederland veel meer dan alleen de levering en terugname van voertuigen. Ons merk speelt sinds jaar en dag een prominente rol als het gaat om het ontwikkelen van auto’s met state-of-the-art veiligheidssystemen. Via de samenwerking met de Verkeersveiligheid Groep Nederland hebben wij een unieke kans om dat aan hun klanten te laten zien. En tegelijkertijd zijn zij een prima partner met een perfecte locatie om voor onze eigen klanten veiligheidsevents te organiseren.”

Ook Collin Bell is bijzonder te spreken over de samenwerking tussen Rüttchen en zijn veiligheidsinstituut. “Wij zien de A-klasse als een vlotte verschijning die aanspreekt. En we weten dat hij onderhuids bijzonder veilig gebouwd is en een uiterst stijve carrosserie heeft. Voor ons speelt zeker ook mee dat Mercedes-Benz al jaren koploper is in de ontwikkeling van allerlei veiligheidssystemen die vaak pas jaren later op auto’s van andere merken verschijnen. Met zo’n partner heb je al snel een degelijke basis voor een duurzame samenwerking.”

De 12 nieuwe A-klasse voertuigen van Mercedes-Benz hebben standaard al zo veel veiligheidssystemen aan boord, dat de gemiddelde cursist zijn handen vol heeft om die allemaal tijdens de cursus te doorgronden. Zo hebben de auto’s standaard de uitgebreide versie van de actieve remassistent, ESP, ABS en Traction control. Bovendien zijn de auto’s af fabriek uitgerust met het nieuwste MBUX-multimediasysteem. Het grote display dat tot het midden doorloopt, vervangt het dashboard uit de vorige versie van de A-klasse. MBUX beschikt over talloze functies en luidt het nieuwe tijdperk in op het gebied van Mercedes me-connectiviteit. Uniek aan dit systeem is dat het kan leren met behulp van kunstmatige intelligentie. De bediening gaat via touchscreen, met de centrale knop of spraakgestuurd met de term: "Hey Mercedes". Zo maken de cursisten naast de belangrijke rijvaardigheidstraing tegelijkertijd kennis met de allernieuwste technologie van Mercedes-Benz die gewoon standaard aan boord van een A-klasse zit.

Plaats op:
Datum: 17 juli 2019
Bron: Verkeersveiligheid Groep Nederland
Gerelateerde artikelen  
03-04-2013 Nieuws 24 Mercedes A-Klasses voor fashionbedrijf Just Brands
08-11-2018 Video VerkeersVeiligheid Groep Nederland werkt ook aan incentives en kostenbesparing …
31-10-2013 Nieuws VGN: groepsaanpak verkeersveiligheid werkt
03-07-2019 Nieuws Partnership Mercedes-Benz en Adecco
21-04-2017 Video Collin Bell vertelt alles over de trends in voertuigbeheerstrainingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.