Nieuws  
 

Een maand lang de auto zoveel mogelijk laten staan en kiezen voor een duurzamer vervoermiddel. Die uitdaging gaan organisaties en hun werknemers dit jaar aan tijdens de tiende editie van het Low Car Diet van 10 september tot en met 10 oktober 2019. Het Klimaatakkoord is duidelijk: organisaties moeten in 2030 per jaar 8 miljard zakelijke autokilometers terugdringen. Het is niet voor niets dat het Low Car Diet in het Klimaatakkoord opgenomen is als een van de belangrijkste initiatieven om gedragsverandering voor duurzame mobiliteit te stimuleren.

Direct inzicht door nieuwe app
Aan de tiende editie doen medewerkers mee van onder meer Arcadis, Strukton, Unilever, Stedin Groep, provincie Flevoland, a.s.r. verzekeringen, Royal HaskoningDHV, Hogeschool Utrecht, Flight Forum, het UMC Groningen en het UMC Utrecht.

Dit jaar krijgen de deelnemers de beschikking over een nieuwe app die iedere dag automatisch alle trips meet die te voet en per fiets, OV, auto en vliegtuig worden afgelegd. De app stimuleert deelnemers duurzamer te reizen door inzicht in prestaties te geven en duurzame keuzes direct te belonen met coins. De verdiende coins zijn in te wisselen voor gratis koffie, 1e klas upgrades bij NS en diverse duurzame incentives.

Het Low Car Diet geeft inzicht in de manieren waarop bedrijven meer duurzame kilometers kunnen maken. Frans Hofstede (CFO Arcadis Nederland): “Door deel te nemen aan deze mobiliteitswedstrijd willen wij medewerkers verder stimuleren om op andere manieren te reizen. Met als uiteindelijk resultaat een gedragsverandering op lange termijn.”  

Aangezien meer dan de helft van de wegkilometers in het personenvervoer werk gerelateerd is, hebben werkgevers een grote rol in het verduurzamen van de mobiliteit. De werkgevers aanpak in het Klimaatakkoord is gericht op het vergroten van het aantal werkgevers dat zich inspant voor minder uitstoot van het werk gerelateerd verkeer. Ook wordt er gewerkt aan verankering van duurzame mobiliteit in het wettelijk kader door middel van een CO2 normering.

De ambitie is om het aantal autokilometers in 2030 met 8 miljard te verminderen en hiermee minimaal 1 Mton CO2 te besparen.

“Mobiliteitsgedrag is – naast technologische ontwikkelingen in de aandrijving van vervoermiddelen of de brandstoffen die daarvoor worden gemaakt – een belangrijke sleutel tot CO2-reductie”,  (Klimaatakkoord 30 juni 2019, p70). Het Low Car Diet laat organisaties op een hele laagdrempelige wijze kennis maken met de kracht van gedragsverandering.

Winnaar
Vorig jaar was Center Parcs de winnaar van Low Car Diet. Alle deelnemers samen bespaarden 63,1 ton CO2 en maakten 64% minder autokilometers. Op 10 oktober 2019, tijdens het Dag van de Duurzaamheid symposium op de Hogeschool Utrecht, maakt Stientje van Veldhoven (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) de winnaars van 2019 bekend.

Organisaties die de strijd ook aan willen gaan kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@lowcardiet.nl.

Plaats op:
Datum: 22 juli 2019
Bron: Low Car Diet
Gerelateerde artikelen  
12-09-2019 Nieuws Low Car Diet officieel van start
10-10-2019 Nieuws Universiteit Utrecht winnaar Low Car Diet
15-05-2018 Nieuws Verduurzamen bedrijven zit 90% in mobiliteit
11-05-2017 Nieuws Bijna helft minder autokilometers tijdens het Low Car Diet 2017
18-06-2018 Nieuws Center Parcs winnaar Low Car Diet 2018
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.