Nieuws  
 

Bridgestone Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) heeft een verandering in haar managementteam, met ingang vanaf 16 september. Deze aanpassingen zijn een aanvulling op de wereldwijde veranderingen betreffende leiderschap die onlangs door het moederbedrijf Bridgestone Corporation zijn aangekondigd.

De belangrijkste redenen voor de veranderingen in het management zijn de verdere uitbouw van Bridgestone’s oplossingsactiviteiten in nieuwe domeinen, zoals fleetoplossingen, de ambitie om de eind-tot-eind productieketen te versterken en ten slotte om de samenwerking tussen research & development en productie te versterken.

De functies van de eerstelijns executives, die rapporteren aan Paulo Ferrari, CEO & President van Bridgestone EMEA, zullen als volgt worden versterkt:

Laurent Dartoux, momenteel Chief Strategy & Marketing Officer Bridgestone EMEA en bedrijfsfunctionaris van Bridgestone Corporate, zal de functie van COO Bridgestone EMEA op zich nemen in overeenstemming met zijn CSMO rol. Laurent behoudt diverse huidige verantwoordelijkheden, zoals: merken, marketing, bedrijfscommunicatie, strategie en oplossingen, evenals TomTom Telematica, fusies en acquisities en CSR. Daarnaast zal Laurent de verantwoordelijk op zich nemen voor productie, bedrijfsvoering, logistiek, ketenbeheer en inkoop om de kernactiviteiten van het bedrijf verder te optimaliseren.

Emilio Tiberio, onlangs benoemd tot CTO van Bridgestone EMEA en Corporate Officer van Bridgestone Corporation, neemt de verantwoordelijk voor zowel de kwaliteit, veiligheid en gezondheid van het milieu als voor de regelgeving en de publieke sector. Emilio neemt ook de leiding over Bridgestone’s System Engineering-afdeling, een nieuwe eenheid die is opgericht om de samenwerking tussen R&D en productie te versterken.

Astrid Rahn, CFO van BSEMEA, zal naast haar huidige verantwoordelijkheden ook de zorg van IT op zich nemen. Zij zal de balans van de IT-investeringen tussen de kerninfrastructuur en de behoeften van Bridgestone EMEA’s digitale reis in goede banen leiden.

Riccardo Cichi, Chief Sales Officer van BSEMEA, zal de organisatie voor commerciële- en consumentenproducten verder versterken door de consumenten-en commerciële productplanning te integreren in de CSO-functie voor een nog sterkere roadmap gebaseerd op de behoeften van de klant en markt.

Zoals aangekondigd in de Bridgestone Corporation’s senior leadership announcements zijn er verschillende nieuwe functies toegevoegd aan het wereldwijde hoofdkantoor. Binnen dit kader heeft Bridgestone EMEA het genoegen om aan te kondigen dat Paulo Ferrari, Vicepresident en Executive Officer van Bridgestone Corporatie, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Bridgestone EMEA en Bridgestone Amerika, de verantwoordelijkheid van digitale strategische functionaris op zich neemt. Deze nieuwe rol loopt parallel met de andere functies van Paolo, waaronder die van CEO EMEA.

“De wereld van mobiliteit verandert snel, gedreven door trends als verstedelijking, klimaatverandering en digitalisering, waardoor ook wij snel veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat deze veranderingen in ons BSEMEA-leiderschap ons zullen helpen om onze transformatie van een premium bandenfabrikant naar leider in mobiliteitsoplossingen versnellen”, aldus Paulo Ferrari. “Nu onze industrie steeds meer CASE (connected, autonomous, shared and electrified) wordt, ben ik trots dat ik kan bijdragen aan de groeiambities van de Bridgestone Groep door gebruik te maken van digitale zakelijke mogelijkheden. Ik kijk er naar uit om leiding te geven aan ons bedrijf en onze industrie in de toekomst van mobiliteit.”

Plaats op:
Datum: 27 augustus 2019
Bron: Bridgestone
Gerelateerde artikelen  
01-04-2019 Nieuws Bridgestone Europe rondt overname TomTom Telematics af
10-09-2019 Nieuws Webfleet Solutions nieuwe bedrijfsnaam TomTom Telematics
15-11-2016 Nieuws Bandenfabrikant Bridgestone verlengt miljoenencontract met Fujitsu
23-01-2019 Nieuws Bridgestone Europe koopt TomTom Telematics
15-02-2019 Nieuws Bridgestone behaalt beste OEM-resultaten in 2018
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.