Nieuws  

Kia Motors investeert als onderdeel van Hyundai Motor Group in IONITY, een internationaal samenwerkingsverband van autofabrikanten, en zal een hoofdrol spelen bij de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrisch aangedreven auto’s (EV’s).

Het besluit om tot het samenwerkingsverband toe te treden biedt de berijders van elektrische Kia-modellen in Europa diverse voordelen. Vanaf 2021 worden de elektrische auto’s van Kia namelijk gefaseerd voorzien van oplaadsystemen van 800 volt, zodat berijders optimaal kunnen profiteren van het laadvermogen van IONITY dat 350 kW bedraagt. Klanten kunnen dan optimaal gebruikmaken van IONITY’s snellaadstations wat het reizen over lange afstanden nog gemakkelijker maakt.

De joint venture IONITY is in 2017 opgericht door BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group met Porsche AG. Sindsdien is het oplaadnetwerk uitgegroeid tot bijna 140 snellaadstations in Europa, met nog eens vijftig in aanbouw. Het systeem van IONITY kenmerkt zich door het eerder genoemde laadvermogen én de toepassing van de universele oplaadstandaard CCS (Combined Charging System), zodat vrijwel alle EV’s zijn aan te sluiten op de snelladers van IONITY.

IONITY breidt zijn netwerk van snelladers uit tot vierhonderd in 2020, zodat langs de belangrijkste Europese snelwegen gemiddeld elke 120 kilometer een IONITY-snellaadstation te vinden zal zijn. De dekking van de Europese markt en de merkneutrale benadering moeten de aantrekkingskracht en de bereikbaarheid van elektrisch aangedreven auto’s vergroten, zowel voor huidige als toekomstige EV-rijders.

“Onze deelname aan het samenwerkingsverband bevestigt nog eens onze toewijding aan de elektrificatie van mobiliteit in de toekomst”, aldus Thomas Schemera, Executive Vice President en Hoofd Product Division bij Hyundai Motor Group. “Ik weet zeker dat onze samenwerking met IONITY de start is van een nieuw tijdperk van snellaadstations met een hoog vermogen, waarin het opladen snel, soepel en nog simpeler is dan het gebruikelijke tanken van benzine.”

Met uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingswerk en samenwerking met diverse toonaangevende partijen in de industrie heeft Hyundai Motor Group zijn leidende positie op het gebied van elektrisch aangedreven voertuigen en alternatieve aandrijving steeds verder versterkt. In mei dit jaar kondigde de groep al de samenwerking aan met het Kroatische Rimac Automobili voor de ontwikkeling van krachtige, sportieve EV’s.

De investering in IONITY benadrukt het voortdurende streven van Hyundai Motor Group om toonaangevend en richtingbepalend te zijn voor een samenleving met een lage CO2-uitstoot. In het kader daarvan lanceert de groep tot in 2025 maar liefst 44 milieuvriendelijke modellen. Kia maakt van de deelname in IONITY gebruik om zijn klanten een nog innovatievere ervaring te bieden, met een nog betere laad infrastructuur.

IONITY verwelkomt de nieuwe aandeelhouder met open armen. “Hyundai Motor Group neemt zijn internationale kennis en ervaring mee in combinatie met zijn complete toewijding aan elektrische mobiliteit. De deelname van nieuwe investeerders in IONITY is een duidelijk bewijs van vertrouwen en geeft aan dat het werk van ons jonge bedrijf zijn vruchten begint af te werpen”, aldus Michael Hajesch, CEO van IONITY.(Voorste rij, links naar rechts): Thomas Schemera, HMG, Head of Product Division; Michael Hajesch, Ionity, CEO
(Achterste rij, links naar rechts): Benedict Schulte, BMW, Corporate Planning and Product Strategy;
Claus Ehlers, Mercedes Benz, Director Product Strategy;
Christof Kellerwessel, Ford, Chief Engineer; 
Erol Gurocak, Porsche, Manager Charging Infrastructure;
Marcus Groll, Ionity, COO; Bernd Edelmann, Ionity, CFO

Plaats op:
Datum: 13 september 2019
Bron: Kia Motors Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
30-01-2013 Nieuws ANWB: geen hogere premies voor meest gestolen auto’s
03-11-2017 Nieuws Europees oplaadnetwerk maakt e-mobiliteit over grote afstand mogelijk
28-05-2019 Nieuws IONITY joint venture opent 100e snellaadstation
26-09-2013 Nieuws Elektrische scooter wint ‘Electric Battle’
06-12-2012 Nieuws Leaseregistraties veren in november weer even op
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,17 seconden.