Nieuws  
 

Birò slaat de handen ineen met WeGo: dé leverancier van hard- en software om autodelen mogelijk te maken met eigen voertuigen. Sinds kort maakt de 100% elektrische city car Birò gebruik van de diensten van WeGo om op een eenvoudige en innovatieve manier de Birò te kunnen delen.

Sinds 2013 rijden de elektrische ‘miniauto’s’ door Nederland, voornamelijk in de grote steden. Met het feit dat de Birò 100 kilometer afstand kan afleggen (daarna moet het voertuig weer opgeladen worden) kunnen maximaal twee personen zich op een comfortabele en toch praktische manier vervoeren. Door de compacte afmetingen neemt de Birò minder ruimte in binnen het straatbeeld. “Birò richt zich middels Birò Share - in de steden - steeds meer op kleine communities, buurtauto’s en appartementencomplexen als het gaat om de deelbare city car. De samenwerking met WeGo zorgt ervoor dat wij de markt in deeloplossingen – met de deel-Birò - kunnen versterken en daarmee hopen wij het aantal autoritten in de stad verminderen” aldus Pieter Vermeer Managing Director Birò Nederland.
Steeds meer deel-Birò’s

Het gebruik van deelauto’s maar ook Birò’s wordt in de stad steeds populairder, zeker bij appartementencomplexen of bij buurt-groepen. “Hiermee wordt het bezit teruggebracht en het gebruik juist gestimuleerd, want delen zorgt voor minder luchtvervuiling, files en parkeerdrukte” vertelt Peter de Jong Managing Director WeGo Carsharing. “Wij zijn met Birò een pilot gestart bij appartementencomplex Rhapsody in West, waar één Birò is ingericht met de hard- en software van WeGo. De bewoners van het appartementencomplex kunnen de deel-Birò’s via de WeGo-app reserveren, voertuig statussen achterlaten en uiteraard openen en sluiten.”

Plaats op:
Datum: 30 september 2019
Bron: WeGo
Gerelateerde artikelen  
13-01-2011 Nieuws Fiat met Dobl MPV op groengas (en 20% bijtelling)
06-07-2016 Nieuws Meeùs optimaliseert gebruik poolauto’s met WeGo
06-12-2019 Nieuws WeGo en OnzeAuto werken samen in autodelen Nederland
02-02-2018 Nieuws Carwise koppelt verhuurauto's aan autodeelplatform WeGo
25-10-2016 Nieuws Terberg Leasing levert poolvoertuigen met WeGo oplossing
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.